Ze zdravotního hlediska jsou pro nás med i jablečný ocet velkým přínosem. V dnešním světě svižného tempa se lidé jen tak nezastaví a to s sebou přináší různé nepříjemnosti. Od stresu počínaje, až například po žaludeční vředy. Tento uspěchaný styl života vede k oslabení organismu, lidé se i nezdravě stravují, hrnou do sebe cukry, aby dodali tělu energii, a málo se hýbají. Což má na svědomí mnoho nemocí, záněty v těle, či nedostatek energie. S tím vším vám ale může pomoci jablečný ocet s medem!

Jablečný ocet

Jablečný ocet se vyrábí z jablek, to je všem asi jasné. Obsahuje zejména kyselinu octovou, vitamíny, plno minerálů a stopových prvků. A víte co? Můžete si ho připravit i doma! Článek s receptem naleznete zde:

Med

Zázrak z produkce včel obsahující neskutečné množství důležitých látek, tak by se dal med popsat. Med zmírní bolesti v krku, nezatěžuje žaludek, využívá se i při nespavosti u dětí. Ochraňuje játra, dodá vám okamžitou energii, povzbuzuje krevní oběh a pomáhá snižovat cholesterol. Med se využívá nejen vnitřně! Uleví od svědění po štípnutí hmyzem, lze si vytvořit i pleťovou masku nebo se z medu dělají obklady pro kojící matky, kdy je trápí samovolný únik mateřského mléka.

Zázračné spojení

  • Užíváním dodáte organismu vitamíny a minerály, tím samozřejmě podpoříte imunitní systém.
  • Má antimikrobiální, antifungální, antibakteriální vlastnosti a obsahuje probiotika, čímž nám pomůže udržet správnou střevní mikroflóru.
  • Hodí se i při redukci hmotnosti, neboť potlačuje chuť na sladké a cítíte se více sytí. Dokonce dokáže redukovat podkožní tuk.
  • Příznivě působí i na žaludek, pomůže vám při pálení žáhy.
  • Pokud trpíte na zápach z úst, toto spojení by vám mělo pomoci.
  • Snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak.

Recept na denní vzpruhu

Smíchejte dvě lžičky medu a dvě lžičky jablečného octa ve sklenici vody. Voda nesmí být horká, ideálně použijte vodu okolo 50 °C.

Jak a kdy elixír používat

Tekutinu, kterou jste si nachystali, užívejte ráno před jídlem na lačný žaludek a to nejlépe alespoň 20 minut před zahájením snídaně. Před tím, než se do užívání pustíte, poraďte se s lékařem, zda je kúra pro vás vhodná, či nikoliv.

Zdroje: www.vitalia.cz, ceskozdrave.cz, sportyzive.cz