Zdroj: www.doktor-zdravi.cz, www.novinky.cz, www.uspesna-lecba.cz

Jablečný ocet slouží jako zdroj vitamínů a minerálů. Získává se z kvašených jablek a obsahuje vápník, draslík, hořčík, vitamín C a beta karoten. Je skvělou volbou, pokud chcete pročistit organismus a odplavit nečistoty z těla ven. Také díky vysokému obsahu vlákniny navozuje pocit sytosti, čímž je vítaným pomocníkem při redukci váhy.

Jablečný ocet má taktéž antibakteriální účinky a působí na střevní mikroflóru. Podílí se na tvorbě energie, podporuje srážlivost krve a přispívá k tvorbě červených krvinek.

Pojďme se podrobně podívat na to, jaké nemoci umí užívání jablečného octa eliminovat:

Nadváha

Pokud trpíte nějakým tím kilem navíc, už nemusíte. Stačí pravidelně užívat jablečný ocet, který podporuje správné trávení a posiluje organismus. Kyselina octová totiž urychluje metabolismus, snižuje zadržování vody v těla a potlačuje chuť k jídlu.

Kožní problémy

Trpíte akné, vyrážkou nebo lupénkou? Pak je pro vás užívání jablečného octa jasnou volbou. Jednou až třikrát denně ho polykejte dvě polévkové lžíce. Po několika dnech byste měli vidět změnu k lepšímu a po několika měsících by měly vaše problémy zcela odeznít. Jablečný ocet zlepšuje kvalitu kůže a zvyšuje její přirozenou imunitu.

Pálení žáhy

I když se říká, že pálení žáhy je způsobeno nadbytkem žaludečních kyselin, není to pravda. Je to právě naopak. Jde o nízkou tvorbu kyseliny v žaludku. Vypijte tedy sklenici vody s jednou polévkovou lžící jablečného octa, čímž zvýšíte koncentraci kyseliny v žaludku a uvidíte, že bude pálení žáhy nebo dokonce reflux v mžiku pryč.

Cholesterol

Správnou hladinu cholesterolu v krvi vám pomůže udržet právě jablečný ocet. Odstraňuje příčiny špatného LDL cholesterolu, čímž předchází poškození cév, tepen a stresu. Dejte si dvě polévkové lžíce v průběhu dne a vaše srdce bude jako zvon.

Antioxidant

Každý z nás potřebuje čas od času zbavit tělo nečistot a škodlivých látek, takzvaně ho detoxikovat. I k tomu je dobrý jablečný ocet. Obsahuje totiž vysoké množství antioxidantů, kyselinu gallovou, katechiny a kyselinu chlorogenovou. Tyto látky omlazují organismus a zlepšují tělesné funkce.