Někdy se může stát, že nemáte dostatek času na umytí vlasů. V těchto chvílích se hodí mít po ruce náhradní alternativu, která vám se zplihlými a mastnými vlasy rychle pomůže. Poslední dobou se stal velmi populární suchý šampon, který je buď v podobě spreje nebo pudru. Tuto malou věcičku můžete nosit s sebou v kabelce a v případě potřeby jej kdykoliv použít.

Pudr místo šamponu

Jak se správně starat o své vlasy a neřešit problémy s mastnotou, se dozvíte ve videu:

Zdroj: Youtube

Pokud suchý šampon nevlastníte, podobné účinky vám zajistí i klasický pudr. Lehce si s ním poprašte kořínky vlasů a promasírujte. Mastnotu pudr absorbuje, čímž budou vlasy vypadat opět skvěle. Po aplikování si vezměte ještě hřebínek a důkladně vyčesejte veškeré zbytky pudru.

Vlasy stačí vyfénovat

Obyčejný fén může s malou mastnotou velmi pomoct. Horký vzduch foukejte na suché vlasy ke kořínkům. Budete se divit, ale tento trik funguje skvěle i bez potřebného namáčení. Abyste dosáhli také většího objemu, fénujte se v předklonu.

Kapesníček mastnotu odsaje

Jestliže nemáte po ruce ani fén a ani suchý šampon, pak nemusíte zoufat. Vyzkoušet můžete i trik s obyčejným papírovým kapesníčkem. Rozdělte ho na jednotlivé vrstvy, které postupně přikládejte ke kořínkům. Po chvilce uvidíte, jak přebytečný maz z vlasů kapesníčky odsají.

Elegantní drdol

Mastné vlasy lze proměnit rovněž ve slušivý drdol. Buď veškeré vlasy co nejvíce uhlaďte a svažte do vysokého drdolu, anebo je natupírujte pro větší objem a až poté je stáhněte. Obě varianty dozdobte sponkou nebo mašlí a nikdo nic nepozná!

Zkuste čelenku nebo šátek

Proč byste nemohli být módní i s mastnými vlasy? Stačí je schovat za širokou látkovou čelenku nebo šátek. Vlasy sčesejte dozadu a přetáhněte přes ně čelenku. Můžete zde zapojit i svou fantazii a vytvořit si na hlavě takový účes, který se vám bude líbit.

Čas na mokrý efekt

Na mokrý efekt budete potřebovat gel na vlasy, jenž vám účes udrží ve správném tvaru a celkově přidá i na objemu. Učesat si můžete jak patku, tak i složitější účes, který následně zafixujte vyšším množstvím gelu. Jestliže se vám mokrý efekt přímo nezamlouvá, stáhněte si všechny vlasy nad čelem do culíku a pomocí sponky ho připevněte k hlavě nad uchem. Schováte tak veškeré mastné kořínky.

Zdroje: styl.instory.cz, zena.aktualne.cz, dama.cz