Medové mléko

Med a mléko prý k udržení oslnivé pleti používala už královna Kleopatra. Zatímco med pokožku jemně vyčistí, hydratuje a vyživí řadou minerálů, mléko má zklidňující a hojivé účinky. K péči o pleť lze použít mléko živočišné i rostlinné, každý druh je prospěšný jiným způsobem. Kravské a kozí mléko obsahují probiotika, které pokožce poskytnou přirozenou ochranu před škodlivými bakteriemi, mléko mandlové či kokosové zase kůži dodá velkou dávku lipidů a vitamínu E. Díky tomu se vyhladí drobné vrásky a pleť bude na dotyk hebká.

(Zdroj: https://www.idnes.cz/jenproholky/, listopad 2019)

Okurka

Možná si pamatujete, že si vaše babička při strouhání okurky na salát přitiskla na obličej slupky. Jako děti jste se jí smály, protože vypadala legračně, ale coby dospělé ženy byste měly učinit totéž. Salátová okurka je totiž tou nejlepší hydratační kosmetikou, která pleti dodá vitamín C a příjemně ji zchladí hlavně v létě, kdy se pokožka musí vypořádat s horkým sluncem. Kromě toho obsahuje antioxidanty zabraňující stárnutí. Když si na 20 minut lehnete na pohovku s plátky okurky na víčkách, zbavíte se otoků a tmavých "pytlů" pod očima.

(Zdroj: https://www.womanonly.cz/okurka-na-plet-neni-jen-povera-nasich-babicek-jak-nam-prospiva/)

Sníh z bílků

Vaječný bílek se svého času doporučoval jako pleťová maska zmírňující akné. Pokud z bílku vyšleháte tuhý sníh a nanesete si ho na obličej, po chvíli pocítíte, jak se pokožka napíná a bílek na ní vytváří pevný film. Tato maska je proto považována za přírodní lifting a používá se k vypnutí pleti a redukci vrásek. Do bílku můžete zašlehat i trochu medu a citrónové šťávy pro doplnění vitamínů.

Žloutek na vlasy

Když už jsme naťukli vajíčka, nazmar nepřijde ani žloutek. Ten si však neaplikujeme na obličej, ale použijeme ho na vlasy. Smíchejte dva žloutky se lžící olivového nebo kokosového oleje a směs vetřete do vlasů. Vlasy pak zabalte do ručníku a nechte dvě hodiny působit. Uvidíte, že budou nádherně hebké a lesklé. Na pokožce hlavy se navíc bude tvořit méně lupů.

(Zdroj: https://styl.instory.cz, leden 2018)

Osm hodin spánku

Za našeho dětství se říkalo, že by člověk měl spát osm hodin denně. Dneska vědci připouštějí, že stačí i hodin sedm, každý má ale jinou potřebu, která se mění s věkem. Důležité každopádně je, abyste spali dostatečně a takříkajíc "dorůžova". Při nedostatku spánku se tělo nestíhá regenerovat a buňky rychleji stárnou, což se odrazí i na vzhledu pleti. Pokud si chcete udržet mladistvou krásu co nejdéle, nechávejte tělo v noci důkladně odpočinout.