Zdroje: www.kavovezrno.cz, svetkreativity.cz

Jak se zbavit chloupků na obličeji

Zbavit se chloupků v obličeji není tak prosté, jak by se mohlo zdát. Bohužel mnohem rychlejší a jednodušší oholení se ženám vyloženě nedoporučuje. Holené chloupky vyrůstají ještě výraznější a jemná pokožka obličeje může být zarudlá a podrážděná.

Pokud chcete chloupky epilovat čili odstranit i s kořínky pro dlouhodobější výsledek, pak máte několik možností. Vosky, strojky či laser vám pomohou s jemným ochlupením, ale všechno něco stojí. Cukrová pasta je však nejen šetrná, ale také téměř zadarmo. Cukrová pasta není žádný zázrak ani novinka na trhu. Je to velmi starý, jednoduchý a levný způsob, jak epilovat i velmi jemné chloupky.

Cukrová pasta je na chloupky v obličeji ideální

Cukrová pasta je starý způsob, jak epilovat i velmi jemné chloupky. Lepivý svařený cukr je dostatečně šetrný i účinný, a proto se používal už od pradávna. Není to nějaký zapomenutý zlepšovák.

Tento způsob epilace patrně pochází z Egypta, kde je stále oblíbený a cukrová pasta v malých sáčcích se zde prodává v každém supermarketu. Cukrovou pastu si můžete koupit v i některých drogeriích již připravenou k použití. Její příprava však není vůbec složitá, přesvědčte se sami.

Zbavte se chloupků pomocí cukru

Příprava je velmi jednoduchá a doporučuje se začít s malým množstvím. Postupně výrobu i používání natrénujete a případně vylepšíte párk kapkami esenciálního oleje. Na základní recept budete potřebovat jen cukr, citronovou šťávy a vodu.

Na přípravu cukrové pasty si připravte:

  • 2 hrnky krystalového cukru
  • ¼ hrnku citronové šťávy
  • ¼ hrnku vody
  • Postup přípravy není nijak složitý. Nachystejte si rendlík nebo hrnec a můžete začít. Všechny suroviny dejte do hrnce, dobře zamíchejte a začněte ohřívat. Míchejte, aby se cukr rozpustil, a když začne směs vřít, stáhněte teplotu na minimum a neúnavně dál míchejte.
  • Proces může trvat 20 až 30 minut. Směs by měla začít houstnout díky odpařování tekutin a bude také tmavnout. Výsledný produkt by měl být zlatavý nikoli hnědý.
  • Pokud jste s barvou spokojeni, vypněte sporák a směs přelijte do uzavíratelné nádoby. Ideální je taková, kterou nebude těžké ohřívat ve vodní lázni či mikrovlnce i dostatečně široká, abyste mohli pastu jednoduše použít.

Jak odstranit chloupky na obličeji cukrovou pastou

Před každý použitím je nutné mít čistou suchou pokožku a pastu rozehřátou na cca 40 stupňů. Použití pasty je velmi jednoduché a je možné několika způsoby. Můžete ji aplikovat tak jako vosk za použití pásků na rychlé strhnutí. Další možností je natřít pruh jen touto pastou, nechat zatuhnout a strhnout. Rozhodně nejjednodušší i bez jakékoli praxe je válení kousku pasty z místa na místo, jako by to byla třeba žvýkačka.

I ženy v Egyptě často používají pastu tímto jednoduchým způsobem. Cukrovou pastu lze totiž používat opakovaně, dokud lepí. Válením po kůži mírně masírujete pokožku a vytrhávání jemných chloupů je tak o něco přijatelnější a méně bolestivé.