Zdroje: www.idnes.cz, www.alternativnimagazin.cz

Nevzhledné fibromy

Fibromy jsou drobné výrůstky na kůži, které se obyčejně objevují na místech častého tření. Tyto výrůstky nejsou nijak nebezpečné. Ač jsou považované za běžné a neškodné, jejich majitelé se jich často snaží zbavit. Jsou totiž nevzhledné a mnohdy mohou překážet při hygieně, oblékání a podobně.

Fibromy lze odstranit u lékaře bezbolestnou metodou, navíc dermatolog také důkladně prozkoumá vaši kůži pro případné podezřelé novotvary. Lékaře navštivte už jen proto, abyste zjisitili, zda jde skutečně o neškodný (benigní) výrůstek na kůži.

Pozor na reakci kůže

Pamatujte, že na různé domácí prostředky pro odstranění fibromu může vaše kůže neadekvátně zareagovat, především je to nevhodné, když použitými látkami potřísníte i okolní pokožku. Jiné je to však v případě mechanického odstranění.

Možností je také fibrom poměrně rychle a čistě odstranit pomocí dentální nitě, ale nutno dodat, že je to způsob velmi bolestivý.

Někteří se však vrhají do problému po hlavě a pak to vypadá asi takto:

Zdroj: Youtube

Odstraňování fibromů doma

Na odstranění fibromu je však možné použít také přírodní látky, které již máte doma. Ve všech případech se počítá s tím, že po nějaké době působení a opakovaném přikládání bandáží nebo potírání fibromu výrůstek nakonec odumře a odpadne.

K tomuto účelu se používá jablečný ocet, čerstvý zázvor, tea tree olejíček, citronová šťáva či šťáva z aloe vera, také obyčejný česnek nebo banánová slupka.

Metoda dvou náplastí

Při potírání však vzniká často problém a tím je, že je látkou zasažena i okolní kůže, nejen samotný fibrom. Z tohoto důvodu se používá metoda dvojí náplasti. První náplast se maličko nastřihne uprostřed a přilepí se na kůži tak, aby otvorem vykukoval jen fibrom. Na fibrom se nanese látka, přiloží vatička s tekutinou nebo položí kousek zázvoru, česneku či banánové slupky a ještě křížem se místo přelepí, aby se obklad zafixoval.

Pro výměnu nebo opětovné potření pak stačí jen odstranit vrchní náplast, první může zůstat na místě i několik dnů.

Související články