Nafouklé břicho znepříjemňuje život kdekomu. Postihuje nejen ženy, ale samozřejmě také muže a trpí jím všechny věkové kategorie. Objevují se ne zcela komfortní pocity, obrovské vypouklé břicho a mnozí tento stav častokrát mylně považují za kilogramy navíc. Ovšem nadýmání a nafouklé břicho nemá s nadváhou co dělat. Jedná se o plynatost a pocity nafouknutého břicha, které jsou přirozeným důsledkem zažívání a rozkladu potravy. Tento problém opakovaně zažívá až 30% populace.

Jezte střídmě a zdravě

Prvním pravidlem je jíst střídmě. A není to nic obtížného! Stačí používat rozum, protože vše je v hlavě, jak se říká. Když toho do sebe člověk nacpe příliš, ve výsledku se necítí dobře, je unavený a v břiše má pocit k prasknutí. Příčinou těchto nepříjemných pocitů ovšem není ani tak nafouknutí břicha nebo plynatost, ale přeplněný žaludek. Stačí si tento fakt pouze přiznat.

Velká část lidí, kteří si stěžují na nafouknuté břicho, netrpí ve skutečnosti nadměrnou tvorbou plynů ve svém zažívacím traktu, ale mívají sklony dopřát si o trochu více pokrmů, než je nutné. A často i dost nesourodých. Zkuste proto věnovat pozornost tomu, jak velké porce si dáváte, jezte raději do polosyta a nemíchejte dohromady velké množství nevhodných potravin. Dejte si klid i od těžkých a nevýživných jídel.

Dopřejte si zázračný elixír jménem Sassy nápoj

Účinný drink proti plynatosti se jmenuje Sassy voda podle své tvůrkyně Cynthie Sass. Je absolutně bez kalorií a transformuje obyčejnou vodu na silný spalovač tuků. Přinese vašemu tělu nejen rovnováhu a správnou regulaci trávení, ale zároveň pomůže zlepšit vaše celkové zdraví. Gynthia Sass je také autorkou „diety pro ploché bříško“, která se zakládá na příjmu Sassy vody do těla. Doporučuje pít osm sklenic vody denně, což zabrání zadržování vody v těle a vyváží hladiny elektrolytů v lidském těle.

Výroba je banální

Budete potřebovat: 12 kusů máty, 1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru, 1 střední citrón a 1 středně velkou okurku.

Postup je opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho každý. Nakrájejte citrón a okurku na velmi tenké plátky a vše vložte do mixéru, důsledně rozdrťte a máte hotovo! Poté stačí vypít osm až deset sklenic Sassy vody denně. Výsledky se dostaví velmi brzo a nafouklé břicho zmizí.

Zkuste vyloučit jídla, která vám nesvědčí

Jestliže trpíte zažívacími potížemi, možná má vaše tělo problém s určitými potravinami. Nejčastěji mnohé z nás trápí intolerance laktózy, fruktózy, alergie na vajíčka nebo nesnášenlivost obilovin a lepku. Zkuste zjistit, jestli se vás některý z těchto problémů náhodou netýká.

Vyřaďte perlivé nápoje a jezte pomalu

Nadmuté břicho způsobují plyny. Ne všechny plyny v trávicím traktu ovšem vznikají prací bakterií a mikroorganismů. Některé si do těla zbytečně dodáváme dobrovolně a daný problém to často ještě zhorší. Proto se vyvarujte perlivých nápojů. Také jezte v klidu a nehltejte, protože velké množství vzduchu můžete spolykat i s potravou.

Zdroje: www.vitalitis.cz, www.farmazdravi.cz, www.prozeny.cz