Pomůže vitamín C

Pigmentové skvrny se mohou tvořit v důsledku snížené funkce jater, či jiných problémů. V těle se vám vytváří příliš mnoho melaninu, který způsobuje tvoření těchto skvrn. Zvyšte příjem vitaminu C a tvorba skvrn se tím omezí.

Jablečný ocet sjednotí odstín pokožky

Tento tip vám zaručí zmizení skvrn na vašem těle. V jablečném octu se vyskytuje kyselina octová, která přivede skvrnu k jednotnému odstínu vaší pokožky. Zamíchejte ve skleničce půl na půl ocet s vodou a potírejte si roztokem skvrny. Po třech minutách omyjte místa vlažnou vodou. Tento proces provádějte dvakrát denně, dokud nebudete s výsledkem spokojení.

Zelený čaj obsahuje účinné látky na pigment

Odborníci tvrdí, že na snížení pigmentových skvrn pomáhají polyfenolické sloučeniny, které jsou obsažené v zeleném čaji. Listy tohoto čaje dejte do horké vody do doby, než se vylouhuje. Poté je vyndejte a vychladlé pokládejte na skvrny. Po několika minutách je můžete sundat. Takto provádějte dvakrát denně, až skvrna zcela zmizí.

Pasta z jedlé sody

Jedlá soda je skvělý pomocník na mnoho věcí. Hodí se v kuchyni, pro tělo i jako prací prášek. Vy si ze sody můžete připravit účinný peeling, který odstraní vaše pigmentové skvrny. Ve skleničce zamíchejte tři lžičky jedlé sody a jednu lžičku vody. Pastou jemně masírujte skvrny a poté smyjte vlažnou vodou. Postup opakujte každý den, dokud skvrna nezmizí.

Sójové mléko

Pokud jste trpěliví a chcete se skvrn zbavit, tento trik vám k tomu také dopomůže. Dvakrát denně nanášejte pomocí vatového tamponku zcela přírodní a bez sladidel sójové mléko.

Šťáva citronu, medu a bílého jogurtu

Účinná je také pasta ze lžičky šťávy citronu, medu a bílého jogurtu. Vše dohromady smíchejte a potřete si tím skvrny. Po 15 minutách opláchněte vodou.

Zdroje: zena.aktualne.cz, lekarna.cz, notino.cz