Vysoký cholesterol je jedním z hlavních rizikových faktorů srdečních chorob. Jeho zvýšená hladina v krvi je většinou způsobena zvýšenou konzumací především živočišných tuků. Tento stav vede k ukládání tukových látek do stěn cév a tepen, čímž dochází k jejich horší pružnosti a později i k nebezpečnému zúžení, tedy ateroskleróze. Jak tomuto stavu pomoci nebo v lepším případě předejít? Popíjejte pravidelně tradiční německý nápoj.
Proběhla anketa Receptáře!
Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.
Chcete znát 5 potravin, které vám mohou snížit hladinu cholesterolu? Podívejte se na YouTube video na kanálu TODAY:
Zázrak z Německa
Pokud chcete mít cholesterol v normě, být chráněni před infekcemi, a navíc si i pravidelně pročišťovat tepny a žíly, připravte si doma starý tradiční recept z Německa. Stejně tak budete chráněni před nepříjemným nachlazením a předejdete rizikům různých kardiovaskulárních onemocnění. Tento přírodní zdravotní zázrak může být i dobrým pomocníkem v případě problémů s játry. Optimalizuje zároveň jejich činnost a pomáhá k jejich lepší regeneraci.
Recept
K přípravě budete potřebovat 4 citrony bez chemicky ošetřené kůry, 1 zázvorový kořen, 5 stroužků česneku a vodu. Citrony budete používat i s kůrou, a proto by neměly být chemicky ošetřené, ale v bio kvalitě.
Vždy je řádně umyjte, pokrájejte na čtvrtiny a vložte do hrnce. Následně si oloupejte jednotlivé stroužky česneku a každý překrojte napůl. Díky tomu se z česneku lépe uvolní léčivé látky. Přidejte česnek do hrnce k citronům.
Další surovinou je zázvorový kořen, který očistěte a pokrájejte na plátky. Přidejte k ostatním ingrediencím, zalijte ½ l vody, přiklopte vařečkou a dejte vařit. Jakmile tento okamžik nastane, hrnec stáhněte z plotýnky a nechte pozvolna chladnout. Díky tomu získáte ze všech použitých surovin největší množství léčivých látek. Dlouhé vaření by je zničilo.
Jak užívat
Popíjejte odvar 3 x během dne v teplém či vlažném stavu. Celkem byste měli zkonzumovat každý den ½ až 1 l denně. Vždy alespoň ½ hodiny před jídlem. Výhodou je, že tento nápoj můžete požívat dlouhodobě, což se i vyplácí.
Odvar totiž pomáhá ulevit od dlouhodobých zdravotních problémů. V Německu se dědil po generace nejen samotný recept, ale dodržovala se i kúra, kdy se nápoj užíval vždy 3 týdny v kuse a další týden se dodržovala pauza. Pak se cyklus opět opakoval.
Zdroje: www.gaea.cz, www.Irecept.cz, www.serafinbyliny.cz