Aby to nebylo tak jednoduché, tak na vrásky kolem očí se dá dívat z různého úhlu. Podle francouzského neurologa Guillauma-Benjamina-Amanda Duchenna, který se jejich studiem v 19. století zabýval, jsou projevem upřímných emocí. Proto člověk, který má „vějířky“ kolem očí je přímý a dokáže naplno projevovat svoje pocity – ať už jde o radost, smích nebo smutek. Což je poměrně vzácná věc. Tak proč jsou tyhle prohlubně v kůži tak nenáviděné?

Když jiskra v očích pohasíná

Důvodů, proč jsou vrásky v nemilosti, je spousta. Jedním z nich je vzhled tváře, který kvůli přibývajícím vráskám působí strhanější a sešlejší. Příroda navíc ženám přichystala jeden malý podraz. A ten spočívá v tloušťce kůže. Zatímco pleť je na různých místech obličeje jinak silná, v případě očního okolí byste ji s přehledem mohli zaměnit za tenoučký průklepový papír. Když si pak představíte, jaké námaze je vystavená, není divu, že se začne snadno krabatit. Co s tím?

Malé povytahování a štípání

Obličejovou gymnastikou zjemníte vrásky. Ve videu se podívejte, jak na to.

Zdroj: Youtube

Zaručených rad proti očním vráskám je spousta. Jedna z nich třeba sází na povytahování a prokrvování kůže. Přiložte palce obou rukou na spánky. Pokožku mírně povytáhněte a držte 4 sekundy. Stejný postup opakujte ještě párkrát a nakonec pleť ošetřete mastnějším a výživnějším krémem. Hotovo!

Obličejová gymnastika

Vyzkoušet můžete i obličejovou gymnastiku. Cviky jsou jednoduché a zvládne je každý. Dejte si dlaně na čelo a dívejte se střídavě nahoru a dolů. Cvik opakujte desetkrát. Poté změňte taktiku a dívejte se do stran, hezky napravo – nalevo. Pak kombinujte pohled „křížem“ – nejdříve se podívejte nahoru doprava a pak dolů doleva. Pokračujte pohledem nahoru doleva a dolů doprava.

Spánek na zádech

Podle dermatologů si člověk způsobuje vrásky i špatnou polohou ve spánku. Riziková je třeba pozice „ba břiše“, kdy se obličej tře o polštář a kůže se pak krabatí do „harmoniky“. Ideální ale není ani poloha na boku, kdy obličej neustále tře o ložní prádlo. Naopak pomyslnou jedničku s hvězdičkou dostávají ti, kteří spí na zádech. Při takovém nočním odpočinku je pleť kolem očí bez následků.

Použijte přírodní oleje

Než se začnete pídit po očním krému, vyzkoušejte olej. Klidně můžete použít přírodní oleje jako je panenský olivový, arganový, kokosový nebo růžový. Pleti dodají vláhu, vitamíny a minerály a klidně se dají použít namísto drahé kosmetiky na oční okolí.

Spěte aspoň osm hodin

Spánek má regenerační účinky. Snažte se spát alespoň osm hodin denně. Na kvalitě vaší pokožky to bude znát.

Související články

Zdroje: www.nakladatelstvi.portal.cz, www.youtube.com