Konzumujte banány pravidelně, jsou totiž plné vlákniny, vitaminů, minerálů a antioxidantů, a to včetně slupky. Jedná se o skvělý doplněk zdravé výživy nebo také lék na mnoho degenerativních onemocnění. Významný je obsah draslíku, který podporuje zdraví srdce a podílí se na snižování krevního tlaku, reguluje rovnováhu tekutin v těle a mírní napětí v žilách.

Díky vitaminu B6, který blahodárně působí na nervovou soustavu, pomáhá od křečí, tiků, stresu a depresí. Do těla se díky banánům či slupkám dostane dopamin a serotonin, které pomáhají regulovat hladiny hormonů a zlepšují kromě chmurných nálad i spánek. Mangan a hořčík zase snižují riziko osteoporózy. Jak tedy využít banánové slupky?

Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Banánová slupky uleví od bolesti hlavy

Pokud vás občas sužuje bolest hlavy, nemusíte tuto nesnáz řešit hned léky. Máme pro vás trik, kdy můžete využít právě banánovou slupku, která je plná ulevujícího draslíku. Stačí jen vědět, jak správně na to!

Když si dáte banán, slupku položte na plastový tácek či talířek a dejte ji na 15 minut zchladit do ledničky. Poté si udělejte chvíli jen pro sebe, pohodlně se usaďte a chladnou slupkou si přejíždějte po čele, spáncích, obličeji i zadní části krku. Po několika minutách pocítíte značnou úlevu. Tato procedura podporuje i lepší usínání.

Ničí nevzhledné pupínky a zpomalují vrásky

Touto péčí vlastně zabijete dvě mouchy jednou ranou. Slupky jsou totiž plné antioxidantů, které napomáhají boji s volnými radikály v pleti. Zároveň dokážou pokožku výborně hydratovat a vyživovat. V tomto případě je lze použít nechlazené, a to i na jiných částech těla než jen na obličeji. Pokud chcete zpomalit vznikající vrásky, dejte si vždy před spaním půlhodinovou kúru a slupky nechte působit jako obklad či masku.

Krásné bílé zuby

Banánové slupky můžete využít i k domácímu bělení zubů. Každý den si po dobu 5 minut třete zuby vnitřní stranou slupky a už po týdnu jistě zaznamenáte první úspěchy.

Pryč s bradavicemi

S banánovou slupkou dokážete čelit i nepříjemným bradavicím. Přiložte kousek vnitřní strany banánové slupky na bradavici, přelepte ji náplastí a nechte působit přes noc. Postup opakujte do té doby, dokud bradavice nezmizí.

Uleví od bolesti hemeroidů

Banánová slupka je výborná i na utlumení bolesti od hemeroidů. Alespoň 5krát denně jí potírejte postižené místo, a to alespoň po dobu 3 až 5 minut. Banánová slupka totiž funguje jako účinné analgetikum.

Zdroje: www.novinky.cz, www.alternativnimagazin.cz, www.skrblik.cz