Toužíte po krásném obočí a nelákají vás moderní metody, jako jsou tetování či microblading? Vsaďte na prověřené techniky našich babiček, které věděly, jak na to. Nejenže za ně neutratíte ranec peněz, ale jsou účinné a efektivní. Chce to jen trpělivost a pravidelnou péči. Výsledky budete za pár týdnů doslova ohromeny. Vaše obočí bude hustější, a dokonce vám i rychleji poroste.

Přirozený růst obočí pomocí cibule

Úžasně husté obočí si můžete vypěstovat díky obyčejné cibulové šťávě. Cibule má totiž perfektní vliv nejen na růst obočí, ale velice pozitivně působí i na vlasové folikuly. Obsahuje síru, která zvyšuje produkci kolagenových vláken, které podporují růst a sílu obočí i vlasů. Významné je i zastoupení vitamínů B a C a mnoha důležitých minerálů.

Jak si vyrobit cibulový elixír

Oloupanou bílou cibuli si nejprve rozmixujte na jemnou pastu. Pomocí vatové tyčinky ji naneste na obočí a jemnými tahy vmasírujte. Nechte působit alespoň 1 hodinu, nebo klidně celou noc. Čím déle, tím lépe, aby se všechny látky řádně vstřebaly. Nakonec pastu smyjte tamponky namočenými ve vlažné vodě. Během dvou až tří týdnu by se měly dostavit očekávané výsledky.

Jste blondýna? Využijte sílu citronu

Podobným způsobem jako cibule funguje i citronová šťáva. Obsahuje také již zmíněné vitamíny C a B společně s významnými živinami, a navíc ještě kyselinu listovou. Díky tomu obočí doslova nakopne k rychlejšímu růstu. Pozor však na časté používání, abyste si nepodráždili pokožku, což se týká především všech, kdo mají citlivou pleť. Stačí, když si odkrojíte tenký plátek citronu, potřete jím obočí a necháte tak 15 až 20 minut působit. Poté smyjte vlažnou vodou. Metoda je však vhodná spíše pro ženy se světlými vlasy, protože citron má zesvětlující účinky.

Úchvatné obočí pomocí kokosového oleje

Vydatnou přírodní výživu dodá vašemu obočí i blahodárný kokosový olej. Protože oplývá antibakteriálními účinky, dává dokonalou ochranu vlasovým folikulům před mnoha nebezpečnými infekcemi. Potřebnou výživu pak zajistí obsažený vitamín E a železo.

Naneste kokosový olej na obočí a pečlivě jej vtírejte do pokožky. Nejlépe nechte působit celou noc a ráno smyjte čistou teplou vodou. Proceduru opakujte každý druhý večer, brzy se dočkáte skvěle vyživeného obočí.

Vyrobte si kosovo-citronový mix

Chcete účinky domácího růstového prostředku posílit? Nastrouhejte si kůru z jednoho bio citronu a smíchejte je s 2 polévkovými lžícemi kokosového oleje. Tuto voňavou směs nechte 14 dní louhovat, aby se obě složky dostatečně propojily a používejte stejně jako v předchozích případech. Naneste, nechte působit a opláchněte vodou.

S obočím pomůže i s aloe vera

Aloe vera dnes pěstuje skoro každý. Pokud tuto léčivou a vzhledem zajímavou rostlinu doma nemáte, pořiďte si ji! Hodí se vám na rozbitá kolena vašich dětí, na krásnou pokožku a pleť, na zanícené dýchací cesty… Výčet blahodárných účinků aloe by byl takřka nekonečný, protože aloe je v léčení a přínosech pro zdraví jednička. Kromě toho vám dokonale pomůže i s řídkým a nevýrazným obočím.

Vymáčkněte gel z jednoho listu rostliny a vatovou tyčinkou jej naneste na obočí. Působit nechte podle svých časových možností, ale minimálně 10 až 15 minut. Postup opakujte ráno i večer.

Zdroje: www.feminela.cz, www.synouvelle.cz, www.styl.instory.cz