Chtěli byste zhubnout břicho, ale nevíte, kde začít? K zaručenému úspěchu vede kvalitní životní styl, který spočívá ve zdravé stravě a dostatku pohybu. Přebytečný tuk na břiše není pouze estetický problém, ale může způsobit rovněž zdravotní potíže. Tuk se totiž ukládá kolem důležitých orgánů, a to může vést ke vzniku aterosklerózy, diabetu a dalším civilizačním onemocněním.

5 cviků můžete vyzkoušet také podle videa a za 30 dní se radovat z plochého bříška:

Zdroj: Youtube

Každodenní cvičení

Pro mnohé je velmi náročné začít a dodržovat pravidelný režim. Vyzkoušejte cvičit zábavnou formou na začátku každého dne ještě v posteli! Jednoduché cviky tělo nastartují, protáhnou a připraví na nový den. Díky nim budete moct udržet metabolismus v procesu, skvěle okysličíte mozek i svaly a pozitivně přispějete vaší kondici.

Vzpor na předloktí

Klasický vzpor na pevné podložce asi znáte. Vyzkoušeli jste už ale někdy vzpor na předloktí v posteli? Nestabilní a měkká matrace dodá tomuto cviku úplně nové obrátky. Zkuste vydržet 60 vteřin v této poloze s pravidelným dýcháním. Při cviku také vnímejte, jak se svaly ve vašem těle budou snažit udržet rovnováhu. Cvik opakujte ještě třikrát.

Tělo do véčka

Při tomto cviku zapojíte jak břicho, tak i vnitřní strany stehen. Lehněte si na záda a zvedněte propnuté nohy asi do 30 cm výšky nad matraci. Ruce propleťte za krkem a zvedněte i horní část těla po lopatky. V takové poloze se pokuste vydržet co nejdéle. Pro pokročilejší můžete s výdechem nohy od sebe oddálit a s nádechem je vrátit opět k sobě. Tak učiňte pětkrát a poté se položte a tělo uvolněte.

Svíčka v posteli

Nyní nemáme na mysli, abyste si vzali do postele svíčku, ale abyste provedli cvik se zapojením břišních svalů. Vyzdvihněte natažené nohy vzhůru a pomocí rukou v bedrech vytvořte opěrný bod. Vydržte tak pár sekund a následně se vraťte do původní pozice. Cvik opakujte pětkrát a nezapomeňte při něm pravidelně dýchat.

Posilování břicha, zad i stehen

Dalším cvikem v pořadí je boční zdvih. Lehněte si na pravý bok s nohama na sobě. Poté se opřete o pravý loket a druhou ruku natáhněte vzhůru ke stropu. Pak už jen stačí s nádechem zvednout bok a vydržet pět nádechů a výdechů. Cvik proveďte pětkrát na každou stranu.

Klubíčko na závěr

Nakonec si lehněte zpátky na záda a s nádechem přitáhněte kolena k hrudi, kde je podržte rukama. S výdechem natáhněte jednu nohu do dálky až do propnutí špičky. Během cviku nohu nepokládejte na matraci, mějte ji několik centimetrů nad postelí. Po pár vteřinách nohy vystřídejte. Cvik opakujte třikrát pro každou nohu.

Související články

Zdroje: prozeny.cz, zeny.iprima.cz, botanic.cz