Zdroje: jakzdrave.cz, medcz.com

I kůže na krku ztrácí elasticitu

Mladistvý vzhled uvítá každá žena, a to i všechny ty, které se stárnutí nebrání. I když nám šediny nebo změna vzhledu nemusí nutně vadit, neznamená to, že se nám nelíbí vypadat pěkně a mladistvě.

Většina z nás se však věnuje intenzivně obličeji i vlasům a málokdo pečuje o pokožku krku a dekoltu. Proto pamatujte na tyto části těla už nyní a krém na tvář aplikujte i tam.

Povolená kůže na krku je běžný problém, který se vyskytuje u žen i mužů různého věku. Může být způsoben mnoha faktory, jako je stárnutí, nadměrné opalování, ztrátou elasticity kůže nebo svalové hmoty na krku. Existují různé způsoby, jak zlepšit povolenou kůži, včetně cvičení, používání krémů a sér na pokožku krku a využití procedur, jako je laserové omlazení nebo plastická chirurgie.

Jak procvičit kůži na krku a zmírnit projev stárnutí?

I velmi štíhlé starší ženy trpí na povolenou kůži na krku, které se také říká lidově želví krk. Ženy pak krk maskují vysokými límečky nebo šátky, protože i když jde o věc přirozenou, dramaticky zhoršuje vzhled, třeba že dáma na svůj věk jinak nevypadá.

Abyste takové stárnutí kůže zmírnili, používejte kosmetiku, chraňte pokožku před sluncem, ale také aktivně napomožte zlepšení situace. S tím vám může pomoci například obličejová jóga čili gymnastika.

Jak na to vám poradí autorka tohoto videa. Je velmi šikovná a v několika minutách vám představí celouřadu cviků na procvičení svalů na krku i tváři:

Zdroj: Youtube

Přípravky pro elasticitu a zpevnění pokožky krku

Kromě cvičení zkuste pokožku také stimulovat a částečně jí navrátit elasticitu a pevnost i pomocí kosmetických přípravků. Můžete se rozhodně svěřit do rukou známých značek a přípravků s kyselinou hyaluronovou i různých zpevňujících sér, kosmetiky s efektem liftingu či zpomalení stárnutí.

Jestliže chcete sáhnout po přírodních prostředcích, najděte si svého favorita mezi ovesným, mandlovým, jojobovým, olivovým čí kokosovým olejem. Všechny tyto oleje jsou skvělé pro zlepšení kvality kůže, nicméně citlivost vaší pokožky a její mastivost je dalším kritériem, které budete muset respektovat. Vyskoušejte proto jmenované oleje a najděte si takový, který vám vyhovuje po všech stránkách.

Bylinky na zpevnění kůže na krku

Zpevňování a zvýšení elasticity kůže na krku lze podpořit pomocí různých bylinek a přírodních prostředků. Levandule obsahuje antioxidanty, které pomáhají ochránit kůži před poškozením volnými radikály a stimulovat kolagenovou produkci pro lepší elasticitu. Rozmarýn má protizánětlivé vlastnosti, které mohou zlepšit pružnost kůže. Aloe vera je známá svými hydratačními vlastnostmi a může zmírnit suchost kůže na krku. Šalvěj má antibakteriální účinky a pomáhá udržet póry čisté. Zelený čaj obsahuje polyfenoly, které podporují zdraví pokožky a snižují známky stárnutí. Pro dosažení optimálních výsledků se doporučuje používat tyto bylinky ve formě pleťových vod, olejů nebo masky a kombinovat je s pravidelnou péčí o kůži a zdravým životním stylem.

Související články