Krásná vyhlazená pleť Japonek lidstvo fascinuje od nepaměti. Čím to, že ženy ze Země vycházejícího slunce vypadají stále skvěle i ve vyšším věku? Mohou za to geny, zdravý životní styl nebo dokonalá péče o pleť? Samozřejmě je to jedno s druhým, ale péči o svůj obličej Japonky tráví rozhodně více času než my.

Japonské ženy se vždy snažily docílit co nejsvětlejšího odstínu kůže, neboť bílá pokožka bývala symbolem vyššího postavení ve společnosti. V dnešní době strach ze slunečních paprsků u Japonců přetrvává. Bez ochranných prostředků nevycházejí ven. To je i jeden z důvodů dokonalé pleti bez vrásek a pigmentových skvrn.

Rýžová voda

Rýže je v Japonsku hlavní surovinou, tak proč jí nevyužít na 100%. Po staletí si japonské ženy touto vodou omývají obličej, na který má uklidňující, protizánětlivý účinek. Také sjednocuje tón pleti a při dlouhodobém používání dochází k zesvětlení pleti.

Rýžovou vodou můžete polévat i vlasy! Budou silné a lesklé.

Na výrobu použijte nejlépe vodu z kvalitní organické rýže.

Maska z tofu – jasně bílá a zdravá pokožka

Masku z tofu si můžete připravit z rozmixovaného tofu s trochou mouky a medu. Naneste na obličej a nechte působit jako jiné masky, což znamená cca 15 minut.

Rýžová maska

Budete potřebovat lžíci medu, lžíci mléka a tři lžíce rýže. Rýži uvařte ve větším množství neosolené vody. Vodu z rýže budete potřebovat, sceďte ji do hrnečku. Až rýže vychladne, vmíchejte do ní med a mléko. Naneste masku na obličej, nechte působit přibližně 15 minut, poté opláchněte vlažnou rýžovou vodou.

Slaná voda a rýžové víno

Japonské dámy si oplachují pleť i solí a vínem. Do teplé vody dají trochu soli nebo rýžového vína a tímto roztokem si omývají obličej a oblast krku.

Roztok má dezinfekční účinky, podporuje krevní oběh a zpomaluje stárnutí pleti.

Čím dalším si Japonky udržují bělostně skvostnou pleť:

  • Rýžový černý ocet – každodenním vypitím panáčka tohoto rýžového octa podpoříte tvorbu kolagenu a uděláte dobře i imunitnímu systému.
  • Bílý jogurt – jogurt vám pomůže i na akné. Obsahuje probiotika, která zklidňují pokožku.
  • Mléko – připravená maska na obličej z mléka působí na pleť blahodárně. Zkuste si udělat i domácí mlékovou lázeň (pokud vlastníte vanu).
  • Zelený čaj – v tomto případě se jedná o pravidelné popíjení tohoto nápoje, protože obsahuje mnoho antioxidantů a tím pádem vám pročistí celé tělo.

Zdroje: svetkreativity.cz, missnews.net, styl.instory.cz