Zdroje: www.plnezdravi.cz, egoman.cz

Vodní nebo tekutá japonská dieta

Neznáte japonskou tekutou dietu? Pozor abyste se neutopili! Japonská tekutá neboli vodní dieta spočívá v konzumaci velkého množství nejen vody, ale také dalších tekutin. Není to však drastický režim a při této dietě není ani třeba hladovět.

Podívejte se na toto video v polštině, které vám jen ve dvou a půl minutách vysvětlí, co je dovoleno a co se nesmí, pokud chcete tuto dietu vyzkoušet. Jestliže nevládnete jazykem našich severních sousedů, pak si určitě zapněte české titulky:

Zdroj: Youtube

Co a jak při japonské tekuté dietě

Jaké jsou tedy zásady této tekuté diety? Základem jsou tekutiny, a to především voda.

Den by měl začít sklenicí teplé vody se šťávou z poloviny citronu. Během dne pak režim doporučuje vodu studenou, bylinné čaje, zelený a černý čaj či čaj z plátků růží. Z toho plyne, že káva, džusy a slazené nebo bublinkové nápoje jsou zapovězeny. Každému jídlu má také předcházet sklenice vody.

I když tato dieta nenabádá k vážení pokrmů či počítání kalorií, doporučuje některé potraviny. Mezi tyto patří především zelné polévky, neboť zelí podporuje zažívání. Doporučené jsou také zeleninové polévky z rajčat, mrkve nebo květáku.

Během diety můžete konzumovat také sýry, ovoce a zeleninu, ale i různé druhy masa. Při tomto redukčním jídelníčku se preferuje tepelná úprava grilováním nebo pečením.

Jen voda vás nespasí

A čemu se vyhnout? Rozhodně se vyhněte rychlému občerstvení, sladkostem, ale také pečivu. Aby byl výsledek vaší snahy ten úplně nejlepší, sportujte alespoň půl hodiny denně a dostatečně odpočívejte.

Tak co, myslíte, že by to šlo? Ačkoli tento režim není jednotvárný, přece jen jde o poměrně zásadní změny ve stravování, které určitě mohou vést k redukci váhy. Na druhou stranu jistě hrozí také obávaný jojo efekt. Na začátku udělají změny v režimu své, díky dobré motivaci se budete i s jídlem krotit. Je to však udržitelné?

Související články