Elixír pro játra

Játra jsou vlastně energetická továrna našeho těla. Pokud dobře funguje a není zanesená toxiny, jsme plni energie a chuti do života. Opačný stav je často doprovázen nadměrnou únavou společně s pocity smutku, někdy i zloby a vzteku. Pomoci vám může elixír, kterým dopřejete játrům očistnou kúru. A budou vám stačit jen dvě běžně dostupné ingredience.

Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Olivový olej s citronovou šťávou

K výrobě tohoto blahodárného léčiva budete potřebovat pouze 1 polévkovou lžíci kvalitního olivového oleje a pár kapek čerstvé citronové šťávy. Dopřejte si tuto zdravotní medicínu každé ráno. Má to pro vaše tělo mnoho pozitivních přínosů a v Itálii ji s oblibou využívají i muži.

Kombinace těchto dvou ingrediencí přispěje k promaštění žaludeční sliznice, pročištění tlustého těla, žlučníku a k lepší činnosti jater. V obou případech se totiž jedná o silné antioxidanty, které přispívají k dokonalé očistě těla.

Při pravidelné konzumaci se vám značně uleví i od bolestí kloubů a revmatismu. Stejně tak vám budou nápomocné při rozpouštění žlučníkových nebo ledvinových kamínků. Dokonce se vám bude časem i lépe spát.

Jak pomáhá játrům?

Jednou z nejvýznamnějších výhod je očista jater. Pokud jsou přetížena, jsou častým projevem otoky, bolesti hlavy a někdy i zápach z ústní dutiny. Právě tyto projevy vám dávají najevo, že byste měli játrům odlehčit. A k tomu vám dokonale pomůže právě olivový olej s citronovou šťávou.

Olivový olej

Používejte olivový olej vyrobený za studena, a to v té nejvyšší kvalitě. Právě takový je velmi přínosný celému kardiovaskulárnímu systému. Podílí se také na snižování nezdravého cholesterolu, podporuje správný krevní oběh a celkové zdraví žil a tepen.

Citronová šťáva

Jedná se o zdroj mnoha vitaminů a dokonalý čistič těla. Zároveň odbourává tuky, a podporuje tak i úspěšně hubnutí.

Jde i o výbornou zálivku

Už staří Římané znali sílu kombinace těchto dvou cenných surovin a nazývali ji „tekutým zlatem“. Olivový olej a citron jsou dodnes typickou ingrediencí pro středomořskou kuchyni. Je totiž léty prověřeno, že se podílí na zpomalení procesu stárnutí a celkovém posílení zdraví.

Neváhejte tedy používat tyto dvě složky i v kuchyni, například k přípravě salátů, k namočení bagety či dochucení ryb a mořských plodů.

Nejčastější nemoci jater

Nejčastější nemoci jater zahrnují hepatitidy (A, B, C, D, E), cirhózu jater, jaterní selhání, jaterní nádory (benigní i maligní), tukovou játra, autoimunitní onemocnění jater a další vzácná onemocnění. Játra jsou orgánem s mnoha funkcemi, a proto jsou náchylná k různým onemocněním. Pravidelné vyšetření, zdravý životní styl a prevence jsou klíčové pro udržení jejich zdraví.

Zdroje: www.eft-terapeut.webnode.cz, www.prirodajelek.cz, www.farmazdravi.cz