Vlasy jsou považovány za korunu krásy a jsou pod drobnohledem ostatních většinou na prvním místě. Mnohem důležitější je však váš pocit a spokojenost s jejich kvalitou. Jak se tedy o vlasy postarat a dát jim to nejlepší? Kromě odborné péče a rad specialistů vám s přehledem pomohou i ověřené domácí procedury. Jejich výhodou je, že si je aplikujete sami v klidu domova a za pakatel.

Třeba taková maska z jogurtu dokáže téměř zázraky a můžete se těšit na husté, pevné a hladké vlasy. Výhodou bílého mléčného produktu je, že je přínosný pro všechny typy vlasů. Suché nádherně zjemní a ty mastné zase hloubkově vyčistí. Navíc je plný prospěšných vitamínů, minerálů, probiotik a bílkovin a je jedním z nejlepších dostupných produktů pro péči o vlasy.

Jogurt je vlasový „guru“

  • Má skvělé anti plísňové vlastnosti, dokonale likviduje lupy.
  • Zklidňuje a ochlazuje zatíženou vlasovou pokožku.
  • Hydratuje a zabraňuje krepatění vlasů.
  • Dodá vlasům lesk.
  • Podporuje zdravý růst.
  • Zabraňuje ucpávání folikul a vypadávání vlasů.
  • Reguluje tvorbu kožního mazu.
  • Vyrovnává hladinu pH pokožky.

Začněte testem pokožky

Před samotným použitím jogurtových masek a balzámů si udělejte test a zkontrolujte tak, jestli vás některá ingredience nedráždí a nevyvolá případnou alergii. Vetřete si malé množství připraveného produktu na předloktí a počkejte 20 až 30 minut. Pokud pokožka nevykazuje žádné reakce jako například svědění či zarudnutí, můžete jogurtové vlasové elixíry aplikovat pravidelně.

Jogurt a žloutek pro rychlejší růst vlasů

Vaječný žloutek je také skvělým pomocníkem v péči o vlasy. Obsahuje peptidy, které značně podporují růst a zdravý vývoj vlasů. Díky vysokému obsahu lecitinu patří k základním prostředkům používaných v mnohé vlasové kosmetice. Zároveň žloutek hydratuje a čistí vlasovou pokožku, dodá vlasům potřebný objem, pevnost a celkově je posílí. Příprava masky je naprosto banální a budete ji mít připravenou v mžiku.

Pečlivě smíchejte 1 až 2 vaječné žloutky s 2 lžícemi bílého jogurtu. Vzniklou směs naneste na celou délku vlasů a nechte působit 20 až 30 minut. Masku používejte 2x za týden.

Jogurt a avokádo jsou báječnou výživou

Avokádo je také „nabušené" samými dobrotami. Obsahuje důležité vitamíny E, B5, A, antioxidanty, minerály a mastné kyseliny. Takže jasná volba, protože díky těmto látkám se vyživí nejen pokožka hlavy, ale i každý vlas.

Připravte si 1 kelímek jogurtu, 1/2 rozmačkaného zralého avokáda, 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci medu. Všechny ingredience do sebe mícháním zakomponujte a masku naneste na vlasy od kořínků až ke konečkům. Doba působení je tak 20 minut. V případě, že jsou vaše vlasy nadměrně suché, používejte masku 1x týdně, jinak postačí aplikovat 1x za 14 dní.

Jogurt a banán udrží vlasy bez lupů a s leskem

Banán je také výbornou zásobárnou látek, které jsou pro vlasy značně zdravé. Obsahuje draslík, vitamíny a sacharidy, které vlasům dodají potřebnou výživu. A bonus navíc? Maska s banánem vám dokonale zlepší zdravotní stav vlasové pokožky, zbaví vás lupů a vlasům dodá přirozený lesk. Zároveň vrátí vlasům pružnost a zabrání nepříjemnému třepení konečků.

Připravte si 1/2 zralého rozmačkaného banánu a přidejte k němu 1 polévkovou lžíci jogurtu, 3 lžičky medu a 1 lžičku citronové šťávy. Vzniklou směs naneste na vlasy a nechte působit půl hodiny. Masku si dopřejte 2x v týdnu.

Jogurt a aloe vera řeknou stop vypadávání vlasů

Aloe vera je balzám téměř na cokoliv. Vlasům nabízí skvělé hydratační vlastnosti, zastavuje vypadávání a umí si poradit i s tvorbou lupů.

Budete potřebovat 3 lžíce gelu z aloe vera, 2 lžíce jogurtu, 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci medu. Ze surovin vymíchejte kompaktní směs, naneste ji na vlasy a nechte 30 minut působit. Masku můžeme používat 2x týdně.

Zdroje: www.howtogetrid-cs.expertexpro.com, www.sk.angel-lifestyle.com, www.bionaturalstyl.sk