Boswellia serrata, známá také jako kadidlovník pilovitý nebo indické kadidlo, je strom s vonnou pryskyřicí, která podle vědců podporuje zdraví lidského organismu. Nejenže vám uleví od průvodních jevů menopauzy, ale také pomůže vašim kloubům, podpoří kosti, dokonce vylepší i vaší sexuální kondici.

O úžasných účincích a výhodách kadidlovníku se dovíte v následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Jak vzniká léčivý extrakt z kadidlovníku

Kadidlovník roste převážně v severní Africe, na Středním východě a v Indii. Vzácná pryskyřice se ze stromu získává na jaře a během léta. Kůra se vertikálně nařízne, pryskyřice začne vytékat, pak tuhne a po pár dnech se sbírá. Usuší se, až z ní vzniknou poloprůsvitné kousky, které se později melou na jemný prášek. Typické je jejich silné a nezaměnitelné aroma.

Pro ženy nad 50 doslova elixír

Extrakt z kadidlovníku se také podílí na redukování problémů spojených s menopauzou. Zlepšuje náladu, podporuje zdravé kosti a klouby a také ulevuje od bolestí a migrén. Nezanedbatelný rozhodně není ani jeho blahodárný vliv na posílení obranyschopnosti organismu, protože zlepšuje fungování imunitního systému.

Pomáhá při léčbě osteoporózy

Protože kadidlovník obsahuje v pryskyřici důležité kyseliny, umí v těle potlačovat zánětlivé procesy. Rostlina je tak úspěšně využívána při léčbě osteoporózy a revmatoidní artritidy, zlepšuje pohyblivost kloubů, zmírňuje jejich ztuhlost a ochraňuje chrupavky.

Prospívá psychice

Kadidlovník také prospívá psychice. Při pravidelném užívání budete koncentrovanější, nebudou vás přepadat zbytečné chmury, úzkosti a deprese. Stejně tak budete mnohem lépe odolávat stresu a jistě vás nebude trápit ani nespavost.

Kadidlovník potěší i mladší ženy a muže všeho věku

Tato léčivá rostlina dokáže zvýšit prokrvení pánevní oblasti a dělohy, čímž posiluje funkci dělohy a upravuje menstruační cyklus. Protože má opravdu silné účinky, měly by se kadidlovníku vždy vyhnout těhotné ženy. Boswellie je zázrakem i pro muže. Díky svým prokrvujícím účinkům pozitivně ovlivňuje jejich celkovou sexuální kondici. Doslova rozproudí krev v žilách.

A co dalšího vám nabídne?

Kadidlovník je velice prospěšný pro trávicí soustavu. Díky tomu, že urychluje trávení, pomáhá rychlejší detoxikaci a zabraňuje usazování toxinů v organismu.

Velice příznivý vliv má i na pokožku a pomáhá k rychlejšímu hojení ran a popálenin. Pokud jste nachlazení, uleví vašim dýchacím cestám i ucpanému nosu a lze jej použít i k výrobě kloktadla.

Související články

Zdroje: www.prirodnilekarna.cz, www.bylinkovo.cz, www.celostnimedicina.cz