Lidstvo od nepaměti obdivovalo krásu kamenů a krystalů. V minulosti víra v jejich léčivé a jiné blahodárné účinky nebyla nic neobvyklého. I dnes si můžeme přečíst o kamenech zvěrokruhu, vhodnosti šperku, který nosíme, v souvislostí s naší povahou, vlivem na zdraví nebo proměnou v osobnostním vývoji.

Stejně tak jako nosíme například různé náramky, abychom zažehnaly nepřízeň osudu nebo momentální rozpoložení mysli, můžeme tyto kameny a krystaly nechat působit na čistou vodu, kterou pak pijeme.

Čáry máry

Podle mnohých autorů je potřeba při výrobě křišťálové vody dodržet postup, kdy krystal očistíme, nabijeme a aktivujeme. Poté můžeme zvolit přímý nebo nepřímý kontakt krystalu s vodou.

V případě, že budete krystalovou vodu zkoušet vyrábět doma, nezapomeňte, že je dobré kameny očistit manuálně, například kartáčkem na zuby. Také se doporučuje neexperimentovat s kameny, jež by se mohly ve vodě rozpouštět. Vliv kamenů na vodu má být pouze na úrovni energetické.

Očištění

Klasickým způsobem očistění není nějaké mechanické otírání nebo broušení. Jde o ponechání čištěného kamene ve slaném roztoku. Tento způsob je uváděn často a je patrně nejobvyklejším způsobem očisty.

Ve slaném roztoku máčíme krystal přes noc, ale můžeme i týden. Pro očištění lze také vložit do hnědě rýže, použít zvuku zpívajících misek, zakopat přes noc do země nebo vykouřit dýmajícím dřevem či snopkem šalvěje.

Nabíjení světlem

Aby byl křišťál nebo jiný druh krystalu dostatečně energeticky zajímavý, nabíjíme ho přírodním světlem. Sluneční světlo se doporučuje pro docílení změn a rovnováhy čaker. Měsíční světlo pomáhá ke spirituální transformaci.

Kameny také lze nabíjet našimi cíli, předat jim účel. Tento se do kamene “vkládá”, když jej držíme v dlaních a intenzivně myslíme na účel, kterého nám má kámen pomoci dosáhnout, resp. předat později vodě, v níž krystal budeme aktivovat, tedy při procesu výroby krystalové vody.

Aktivace

Samotný proces výroby křišťálové vody je neobyčejně jednoduchý. Očištěné nabité krystaly nebo jiné minerály buď necháme ve vodě ponořené na několik hodin anebo jimi obstavíme skleněnou nádobu s vodou. Doba potřebná na výrobu vody se odhaduje na 3 až 6 hodin v závislosti na velikosti kamenů, množství vody a její kvalitě.

Zdroje:

www.extra.cz, wiccanow.com, crystal-information.com