Proč pokožka na krku začne v pozdějším věku stárnout rychleji než na obličeji? Má poměrně tenčí vrstvu tuku, proto hůře odolává všem vlivům a změny se na něm projeví mnohem více a rychleji. Citlivá kůže tak po čtyřicítce bývá často povadlejší, vrásky jsou viditelnější, pokožka už není tak pružná jako dříve.

Zdravý život

Navzdory věku se však dá ještě leccos zachránit nebo alespoň zlepšit. Začněte u své životosprávy, pokud nepatří právě k nejzdravějším, je nutné to změnit. Skoncuje s nezdravými potravinami, jako jsou uzeniny, smažená a konzervovaná jídla, sladkosti a polotovary, stejně jako s alkoholem, kouřením a začněte se více hýbat. Ke zdravému způsobu života patří i kvalitní a dostatečný spánek, dostatek tekutin. Stav pokožky na krku ovlivňuje i nadměrné sluneční záření.

Pozor na polštář

Druhým krokem ke krásnému krku je změna vašich návyků. Za ztrátou pružnosti pokožky často stojí i spaní na příliš vysokém polštáři. Nepřirozeně se tak krčí krk, pokožka měkne, stává se povadlejší a rychleji se tak na krku začnou tvořit vrásky.

Volný krk

Zakrýváte si krk s dobrým úmyslem, že pokožku ochráníte před nepříznivými podmínkami, jako jsou vítr, mráz či slunce? Všeho moc škodí, včetně častého zakrývání krku. Kůže totiž nemůže přirozeně dýchat a je pak náchylnější ke stárnutí.

Krémy i masáže

Pečujete pravidelně o svůj obličej, odličujete pokožku pravidelně každý večer a používáte krémy a dopřáváte si masáž obličeje? Chovejte se stejně i ke svému krku. Pokožku pravidelně myjte, čistěte a ošetřete krémem či olejíčky. Na závěr krk pořádně promasírujte, kůže se tím báječně prokrví a obnoví se její pružnost. Vhodná jsou i cvičení, stačí každý den zakroužit hlavou a několikrát zvednou bradu směrem nahoru.

Související články


Zdroje: svetkreativity.cz, www.marthastewart.com