Nikoho nepotěší žádná ranní nedokonalost těla, natož když se jedná o vadu na kráse obličeje. Kruhy pod očima jsou nepříjemné v každém věku. Sice vás na životě neohrozí, ale možná hned po ránu zkazí náladu. Ale proč byste si měli kazit den něčím, co si sami můžete v poklidu domova vylepšit.

Nevyhazujte sáčky černého čaje

Tmavé kruhy pod očima můžete úspěšně eliminovat obklady z černého čaje, které obsahují kofein. Nejlépe ještě teplé je přiložte na unavené oči a nechte působit minimálně 5 minut. Pozor však, abyste je nepoužili ještě horké! Výbornou službu vám udělají i pytlíky z heřmánkového nebo zeleného čaje.

Pepř s kávou a kokosovým olejem

Obyčejné kuchyňské ingredience dokáží doslova zázraky, mrkněte na video:

Zdroj: Youtube

Vyrobte si kávový elixír

Používáte doma mletou kávu? Tak to máte vyhráno! Na kruhy pod očima je jednou z nejlepších surovin. Jestliže máte málo času, stačí kávu přiložit pod oči a nechat tak 10 minut působit. Ovšem lepšího účinku dosáhnete díky kávovému macerátu, který je velice jednoduchý na výrobu a umí doslova zázraky!

Co budete potřebovat:

  • 15 g mleté kávy
  • 100 ml oleje (jojobového, olivového atd.)
  • skleněnou nádobu

Namelete si kávová zrna najemno a v připravené nádobě je zalejte jojobovým olejem. Nechte tak 1 měsíc louhovat a každý den směs pečlivě promíchejte. Po uplynutí náležité doby olej přeceďte přes čisté plátýnko a můžete aplikovat na oční okolí. Samozřejmě byste měli mít očištěnou pleť, aby se olej mohl lépe vstřebat.

Salátová okurka zklidňuje

Okurka vás také nikdy nezklame. Stačí si pokrájet zeleninu na tenké plátky a nechat je tak 10 až 15 minut vychladit v ledničce. Poté je přiložte na oči a nechte působit alespoň 10 minut. V případě nedostatku času lze plátky okurky na očích překrýt tamponkem, který jste předem namočili ve studené vodě a přiložit na ně kostku ledu.

Brambory nemusíte mít jen na talíři

Ukrojte si dva tenké plátky a přiložte si je na 15 minut na oči, stejně jako okurky. Nejenže se zbavíte otravných kruhů, ale brambory si poradí i s otoky, a navíc mají bělící účinek. Dokonce příznivě působí na lepší elasticitu pokožky v okolí očí.

Jahodové obklady

Sladké jahody jsou nejen skvělým a chutným letním ovocem, ale dokonale zmírňují otoky. Nejprve sladké plody zbavte nečistot a nechte je přes noc chladit v lednici. Ráno si je rozkrojené na půlku přiložte na kruhy pod očima a po 10 až 15 minutách budou kruhy pod očima o poznání světlejší.

Divotvorná arnika

Naše babičky si připravovaly z arniky odvar, do kterého si povychladnutí namočily kousek vatičky a dvakrát denně si na místa pod očima přikládaly obklady, a to po dobu 1 až 2 týdnů.

Zdroje: www.tinylife.cz, www.napovime.cz, www.inspirace.essente.cz