Proč se vlastně váčky a kruhy pod očima objevují? Na vině může být nedostatek spánku či kvalitní a pestré stravy, přílišné namáhání očí, špatný pitný režim či celkově dlouhodobě nezdravý životní styl. Prvním krokem k prevenci je tedy v první řadě odpočinek, pitný režim, kvalitní spánek a dobré stravování. Pokud potíže přetrvávají je určitě vhodné navštívit svého lékaře.

Ledová pomoc

Nateklé oči nejsou nic příjemného, jako první rychlou pomoc můžete použít ledové kostky, kterými potírejte okolí očí. Dejte však pozor, pokožka kolem očí je velice jemná, proto je lepší zabalit kostky do kousku bavlněné látky a přikládat na postižená místa.

Bylinkový nálev

Účinnými pomocníky jsou bylinky. Připravte si nálev, který si můžete i zamrazit do zásoby. Jaké bylinky jsou vhodné? Maliník zmírňuje otoky, fenykl pomůže se záněty i zatočí s únavou očí, světlík lékařský využijte k péči o oči trpící podrážděním, únavou i zánětem spojivek, heřmánek pomáhá zaníceným očím, řepík lékařský má hojivé účinky. Do hotového nálevu namáčejte vatový tampon a přikládejte na oči či pleť kolem nich.

Blahodárné olejíčky

Důležité je dodat pokožce dostatečnou hydrataci, díky tomu se zvýší její elasticita. Pravidelně ošetřujte pleť rostlinnými olejíčky. Blahodárný je například arganový či mandlový olej, oba lze zakoupit jako 100% přírodní produkty. Výborný je i olej jojobový.

Okurková klasika

Mnohé ženy nedají dopustit na obyčejné slupky nebo na celé plátky salátové okurky. Musí být dobře vychlazená. Plátky přiložte na zavřené oči, stačí je nechat čtvrt hodiny odpočívat a nechat působit. Oloupané slupky přiložte na oční okolí. Příjemně zchladí a zmírní otoky.

Růžová voda

Téměř zapomenutým zázrakem je i růžová voda, která účinně pomáhá zbavit se kruhů pod očima. Zabraňuje i vzniku vrásek a tím i stárnutí pleti.

Zdroje: www.stylecraze.com, www.jaktak.cz