Nachlazení je běžné virové onemocnění, které je často provázeno infekcemi horních cest dýchacích a krku, nosu a dutin. Přestože se nejedná o nikterak závažný problém, je dobré se mu nejlépe prevencí vyhnout, anebo chorobu co nejlépe vyléčit. Nemusíte hned běžet k lékaři, zkuste si doma připravit naprosto přírodní medicínu, která vás brzy postaví na nohy.

Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Kurkumový léčivý zlatý med

Jedná se o účinné přírodní antibiotikum, které je dokonalou prevencí před mnoha nepříjemnými chorobami. Učinky medu na lidské zdraví jsou známy už od nepaměti a potvrzují je i současné vědecké studie. Kurkuma je žluté koření, které obsahuje významnou látku kurkumin, a proto se často využívá k přírodní léčbě. Jeho výrazné léčebné a protektivní účinky byly taktéž vědecky prokázány.

Na přípravu zlatého medu budete potřebovat pouze 100 g organického medu a 1 polévkovou lžíci kurkumy v prášku. Stačí, když tyto dvě suroviny pečlivě smícháte.

Jak zlatý med užívat

Zlatý med si dopřejte vždy nalačno nebo alespoň půl hodiny před jídlem. Hned v počátku nachlazení jezte první den půl lžičky každou hodinu. Druhý den půl lžičky každé dvě hodiny a třetí den jezte půl lžičky třikrát denně.

S tímto přístupem porazíte chorobu už v samých počátcích a nebudete potřebovat žádné drahé pilulky z lékárny. Pokud máte zasaženy dýchací cesty, užívejte půl lžíce zlatého medu třikrát denně, a to celých 7 dní.

Co všechno zlatý med dokáže

Jedná se o antioxidant s protizánětlivými a protirakovinovými vlastnostmi, který je známý jako tradiční přírodní antibiotikum. Celkově pomáhá posílit přirozenou obranyschopnost organismu a na rozdíl od komerčních farmaceutických antibiotik nemá negativní vliv na střevní mikroflóru.

Se zlatým medem si dokonale vylepšíte také trávení a podpoříte činnost střev. Med čistí nejen tlusté střevo, ale i ledviny. Snadno si poradí s mnoha nepříjemnými bakteriemi a plísněmi. Tato medicína se navíc podílí i na snižování krevního tlaku a hladiny cukrů v krvi.

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, ncbi.nlm.nih.gov, www.zijemehomemade.cz, www.idnes.cz