Vánoce a Silvestr je období, kdy se peče cukroví, smaží se řízky nebo kapři a konzumuje se spousta alkoholu se svými bližními. Období Vánoc je zkrátka kouzelné a nikdo se mu nevyhne. Užíváte si svařáky s přáteli, pojídání cukroví a po probděném Silvestru zjistíte, že nedopnete oblíbené kalhoty. Stává se to všem a není to důvod, proč si kazit svátky odmítáním všech vánočních dobrot. Po Silvestru můžete uplatnit tyto triky, které vám pomůžou nabraná kila během Vánoc shodit.

Jak si připravit vlastní kysané zelí se můžete podívat v tomto Youtube videu z kanálu Radek Štěpán:

Zdroj: Youtube

Jablečná dieta

Jablka jsou stálice zdravého dostupného ovoce. Již naši dávní předkové je používali jako léčivo proti zažívacím problémům a k usnadnění trávení. To proto, že chrání střeva a chrání je před zhoubnými mikroorganismy. Jablka obsahují látku jménem pektin. Ta v žaludku bobtná, nabírá přebytečné tekutiny, a tím pádem vás odvodní. Zároveň vám jablko dodá dostatečné množství vlákniny. Ta zrychluje trávení a také vám krásně vyčistí střeva. Vaše lednové dny tudíž můžete zahájit jablečnou dietou. Je to velice jednoduché, stačí jeden den v týdnu jíst pouze jablka a tekutiny doplňovat vodou. Za jeden den byste měli sníst 1 kilogram jablek. Jablečný den vám dokonale pročistí zažívací trakt a zbaví vás velkého množství nežádoucích látek.

Zázračné zelí

Kysané zelí je něco jako kámen mudrců pro vaše zdraví a mladistvou pleť. Podporuje fungování metabolismu a dokáže z těla perfektně vyhnat všechny nežádoucí toxiny. Při hubnutí se stane vaším nejlepším kamarádem, protože ve 100 gramech zelí je pouhých 17 kalorií. Doporučuje se ho jíst především v zimě. Neochlazuje organismus, pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi, a navíc snižuje cholesterol. Proto se doporučuje připravovat si co nejčastěji domácí kvašené zelí. Budete k tomu potřebovat zavařovací sklenice. Do větší misky nastrouhejte něco kolem 4 kilogramů zelí a 0,1 kilogramu soli. Poté přidejte 1/5 sáčku kmínu a celého pepře. Promíchejte a nechte uležet, než zelí pustí šťávu. Naplňte zelím zavařovačky, zalijte šťávou a pořádně zavíčkujte. Nechte tři týdny kvasit na plechu a máte hotovo. Stačí jen uložit na chladné tmavé místo a pojídat, když budete mít chuť.

Související články

Zdroje: www.cba.cz, itesco.cz