Pečlivě se o vlasy staráte, chcete jimi okouzlit okolí, ale neustále se nemůžete zbavit lámavosti a roztřepených konečků? Veškeré olejové masky či přípravky na bázi oleje, se používají na vlhké vlasy i pokožku, na to nezapomínejte. Pokud aplikujete olej na vlasy suché, docílíte jedině toho, že vlasy budou ještě více vysušené.

I když máte pocit, že se vaše vlasy příliš mastí, většinou jim chybí hydratace a jsou naopak vysušené.

Alespoň jednou za tři měsíce si nechte zastřihnout konečky, tento způsob je zaručeně nejúčinnější!

Jablečný ocet je pro vlasy učiněný zázrak

Jablečný ocet má na vlasy blahodárný vliv, například zklidní vlasovou pokožku hlavy, navrací vlasům i pokožce přirozené pH, vlasy nezatěžuje a posiluje vlasovou kutikulu. Pravidelným používáním octu docílíte krásných a zdravých vlasů. Do hrnku vody přidejte dvě lžíce jablečného octa a po umytí si tímto roztokem vlasy přelijte a již neoplachujte.

Vlasové kúry

Připravte si jednou do týdne vitamínovou bombu, která vašim vlasům dodá potřebné živiny.

Vajíčko - olivový – smíchejte žloutek, olivový olej, med a pár kapek citronu. Naneste na vlasy, zejména na konečky a nechte 30 minut působit. Poté pečlivě omyjte a na závěr vlasy opláchněte kopřivovým čajem.

Mléčný banánový – směs plnotučného mléka, medu, banánu a majonézy. Konzistence by měla být podobná těstu na palačinky. Možná si budete připadat jako v pohádce Dařbuján a Pandrhola, ale tato kúra je velice účinná.

Jak lámavosti a třepení předcházet

Záleží na tom, v čem je problém. Na vlasech se může odrazit osobní nepohoda, teplo, váš jídelníček, chemické vlivy nebo mechanické zatížení.

Snažte se používat vhodné hřebeny a vlasy pravidelně česat. Levné varianty kartáčů mají většinou nevhodné hroty, které vlasy trhají. Nejlépe uděláte, když si zakoupíte hřeben s přírodními štětinami. Tím se malinko vyřeší mechanické zatížení.

Ohledně stresu je to běh na dlouhou trať. Každopádně se snažte odpočívat a dopřejte si relax. Prospěje to vašim vlasům, ale zejména vám!

Na vlasech se odrazí i špatná životospráva. Pokud jste milovníci rychlého občerstvení či českých jídel, bude to znát nejen na vaší postavě, ale i na kvalitě vašich vlasů.

Lámání a třepení vlasů podpoří i barvení a ještě více odbarvování vlasů. Pokud nechcete vypadat jako „šedý vlk“, zkuste použít přeliv nebo vybírejte šetrné barvy.

Metoda No Poo, znáte?

Tento výraz vznikl zkrácením výrazu „no shampoo“. Jedná se o metodu mytí vlasů bez použití šamponu. K mytí se využívají kuchyňské přísady a přírodní produkty.

Proč? Hlavním důvodem je zdraví. Kupované produkty obsahují umělá barviva, parabeny, těžké kovy, silikony, sulfáty apod. Dalším důvodem je ekologie. Při výrobě těchto produktů se využívá velké množství neobnovitelných zdrojů. Přechod na tuto metodu není úplně jednoduchý a má svá pravidla, ale odměnou pro vás budou zářivé zdravé vlasy.

Zdroje: zeny.iprima.cz, www.prozeny.cz, www.idnes.cz