Krev je vlastně vysoce specializovaná tekutá tkáň, která koluje v krevních cévách. Přenáší kyslík, hormony, živiny, teplo a z těla transportuje odpadní látky. V lidském těle mají ženy přibližně 4,5 l krve, muži pak 5 l. Stav krve má vliv na vznik různých onemocnění, proto je důležité o ni náležitě pečovat. Jaké prostředky a kúry můžete na čištění krve využít? Mnoho z nich máte jistě doma. Nemusíte tedy utrácet za drahé léky a potravinové doplňky.

Více o čištění krve se dozvíte v následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Citronová voda

S čištěním krve vám dokonale pomůže obyčejná voda s citronem. Velké množství vitamínu C se podílí na ředění krve a proto je tento nápoj výbornou prevencí proti trombóze. Citron je také výborným prostředkem na snižování hladiny cholesterolu a jeho usazování v cévách. A protože má také močopudné účinky, tělo pomáhá čistit rychleji od toxických látek.

Česnek

Známé přírodní antibiotikum je také skvělým lékem na ředění krve a proto výbornou prevencí krevních sraženin. Dokáže snižovat hladinu cholesterolu, tedy snižuje riziko mrtvice a infarktu.

TIP: Zkombinujte citron s česnekem

Vyzkoušejte léty prověřený lidový recept, který přispěje k ředění krve a zároveň ke snížení vysokého krevní tlaku. Bonusem vám bude i celkové omlazení organismu. Kúra však není vhodná pro jedince s nízkým tlakem.

Nakrájejte 5 omytých a oloupaných citronů na menší kousky, přidejte k nim 30 stroužků nejlépe domácího česneku a společně je spolu rozmixujte. Hladkou směs smíchejte s 1 l vody a nechte krátce přejít varem. Na závěr odvar sceďte přes plátýnko, nalijte do sterilizované lahve a skladujte v lednici. Každé ráno si dejte malého panáka nejméně po dobu 3 týdnů.

Červená řepa

Stejně tak červená řepa patří mezi významné přírodní čističe krve a vytěsňuje z ní jedovaté a škodlivé látky. Celkově podporuje krvetvorbu, podílí se na tvorbě červených krvinek, zpevňuje stěny cév a zabraňuje jejich kornatění.

Šípky

Plody šípkové růže ovlivňují pozitivním způsobem krvetvorbu a posilují cévy. Díky vysokému obsahu vitamínu C blahodárně posilují vaši imunitu. A jak si takový správný šípkový čaj udělat? Večer před spaním rozdrťte celé šípky a nechte je přes noc namočené ve studené vodě. Ráno nálev 15 minut ohřívejte na mírném tepelném stupni, pak si čaj sceďte do hrnku. Optimální poměr je 20 g šípků na 1 l vody.

Skořice a kari

Voňavá skořice i kari jsou skvělými prostředky proti krevním sraženinám. Zároveň dokáží omezit hladinu lipidů v krvi, jejichž nadbytek bývá příčinou mnoha srdečních chorob a poruch mozku.

Související články

Zdroje:

www.pikant.cz, www.novinky.cz, www.ekucharka.cz