Pokud chcete být zdraví, neměli byste podceňovat také pravidelnou očistu střev. Neděste se, nemusíte hned přistupovat ke klystýru! Postačí, když si dáte k snídani ty správné potraviny a budete dodržovat zdravou životosprávu. Proč byste si měli dát hned po ránu lněné semínko s kefírem?

Chcete se o lněném semínku dozvědět více? Podívejte se na toto zajímavé video:

Zdroj: Youtube

Imunita sídlí ve střevech

Možná jste již toto rčení slyšeli, a vězte, že opravdu platí. Zdravá střeva přispívají k dobré imunitě až v 80 %. Proto je nutné o střeva správným stravováním dbát. Stejně tak je správné dopřát jim řádný detox. Hlavním cílem pročišťování je odstranění nežádoucích látek, které se v tlustém střevě často usazují. Díky tomu získáte nejen více energie, ale přispějete i ke zlepšení svého celkového zdraví.

Detoxikujte se lněným semínkem s kefírem!

Pokud si při očistě střev nechcete porušit střevní mikroflóru, vyhněte se drastickým metodám a dejte přednost přírodním šetrným způsobům. Jedním z nich je dopřát si hned ráno lněné semínko s kefírem.

Jak si střevní elixír připravit

Před každou konzumací si lněné semínko čerstvě pomelte, nikdy si jej nemelte předem do zásoby. Pokud doma nemáte mlýnek, můžete semínka alespoň podrtit válečkem na těsto. Bude dostačující, když budou puklá. Takto připravená je vsypte do kefíru a konzumujte.

Třítýdenní očistná kúra

Po dobu tří týdnů užívejte tento nápoj, vždy po ránu na lačný žaludek, tedy místo snídaně. První týden smíchejte 100 ml kefíru s 1 lžičkou lněných semínek a druhý týden můžete přidat i stejné množství lněného oleje. Třetí týden pak vmíchejte do 150 ml kefíru 3 lžičky semínek a 2 lžičky lněného oleje.

Proč zrovna lněné semínko?

Lněné semínko je vlastně takový malý zdravotní zázrak s mnoha účinky. Nejenže obsahuje vysoký podíl vlákniny, ale je i výborným zdrojem omega 3 mastných kyselin, bílkovin,vitamínů a minerálů.

Ve chvíli, kdy se tato semínka zkombinují s tekutinou, vzniká blahodárný sliz, který na sebe výborně váže nežádoucí látky a pomáhá je odvádět z těla ven. Nejenže se tímto způsobem střeva dokonale čistí, ale je v nich zajištěna existence i kvalitní mikroflóry. Tento druh semínek je i výborným bojovníkem proti vysokému krevním tlaku i cholesterolu a pomáhá i při hormonálních výkyvech.

Prospěšné účinky kefíru

Jedná se o kvašený nápoj, který se zpravidla vyrábí z mléka a probiotických bakteriálních kultur. Kefír je dokonalým zdrojem proteinů s pestrým množstvím esenciálních aminokyselin, minerálů a vitamínů skupiny B. Obsažené probiotické organismy si dokonale poradí s očistou střev, zharmonizují střevní mikroflóru a zničí nežádoucí patogeny jako například E-coli a mnohé parazity. Kefír je dokonalý lék na „nastartování“ poškozeného imunitního systému.

Související články

Zdroje: www.pidak.cz, www.celostnimedicina.cz,www.ceskenemoci.cz