Zdroje: helloglow.co, www.bollywoodshaadis.com

Udělejte vlasům dobře maskou na vlasy

Léto je pro vlasy náročné období. Sluníčko vlasy vysušuje, ale i my jsme aktivnější než jindy. Střídáme koupání, slunění, práci na zahradě nebo výlety do přírody. Vlasy myjeme i upravujeme častěji. Když nás pak překvapí pozvání na grilování nebo dostanete lístky na představení letní scény divadla, už bývá pozdě na kadeřníka. Je čas na tipy, jak připravit doma vlasovou masku z běžných ingrediencí. Vlasy po ní budou viditelně zdravější a krásné.

Vlasová maska na roztřepené konečky

Maska z olivového oleje a jogurtu obsahuje proteiny i mastné kyseliny, které pomohou vlasům k hydratovanému, nevysušenému vzhledu. Pamatujte na to, že jde hlavně o prevenci. Roztřepené konečky maska neslepí. Její použití se proto doporučuje jednou týdně.

Asi polovinu kelímku jogurtu, resp. 60 ml, smíchejte s jednou lžicí olivového oleje. Dobře vymíchejte, aby se obě ingredience spojili a aplikujte na vlasy po celé délce. Ideálně nechejte působit 15 až 30 minut a umyjte šamponem. S množstvím šamponu to nikdy nepřehánějte, střídmost se u kosmetických výrobků vyplatí.

Letní vlasová maska pro kudrnáče

Vlnité a kudrnaté vlasy často vypadají suché a neupravené. Pokud nechcete mít na hlavě afro, stojí za to vyzkoušet masku, která vlasům navrátí pružnost a usměrní je, tak aby by byly pěkně lesklé a splývavé.
V závislosti na délce vlasů, použijte půlku nebo celé měkké zralé avokádo s dvěma lžicemi olivového oleje. Masku pěkně rozmíchejte, aby vznikla pasta a aplikujte ji po celé délce vlasů. Doporučuje se ponechat ji na vlasech, alespoň třicet minut a vlasy umýt běžným šamponem.

Maska proti svědění pokožky hlavy

Med má mnohé ozdravné účinky, mírně dezinfikuje a má i antibakteriální vlastnosti, což se u problémů s pokožkou hlavy hodí. Vysoký obsah draslíku v banánech zase podpoří silnější vlasové kořeny a brání vypadávání.
Smíchejte jeden rozmačkaný banán s dvěma až třemi lžícemi medu. Vzniklou pastu pěkně rozmíchejte, aby v ní nezůstaly kousky banánu. Masku aplikujte na vlasy a nechejte působit alespoň 15 až 20 minut.

Maska pro zdravý skalp a proti lupům

Pokožka hlavy je středem pozornosti také v případě, že máte lupy. Jedna lžíce olivového olej, jedna lžíce citronové nebo limetkové šťávy a dvě lžíce mořské soli smíchejte a použijete k masáži skalpu. Maska spíš na pokožku hlavy než vlasy, vám pomůže jemnou abrazivní masáží očistit pokožku od lupů a nečistot, aniž by ji zanechala vysušenou. Jen si dejte pozor, pokud máte na hlavě drobné ranky nebo zranění. Sůl vás může v rance pálit, ale na druhou stranu pomůže dezinfekci a rychlejšímu hojení. Masku v masírujte do pokožky i vlasů, nechejte několik minut působit a umyjte běžným šamponem.

Oplach místo kondicionéru určený normální a mastné vlasy

Po této náhražce kondicionéru budete mít nádherně lesklé vlasy, a navíc vám pomůže i balancovat pH na pokožce hlavy, pokud trpíte na mastné vlasy.

Asi 60 ml jablečného octa smíchejte s jednou lžicí citronové šťávy. Umyjte si vlasy, tak jak to běžně děláte, ale místo kondicionéru použijte směs octa a citronové šťávy. Nepomůže vám moc k rozčesání, ale vaše vlasy budou viditelně zářivější a zdravě vypadající.