Skořice je už po staletí oblíbená v ájurvédské medicíně. Ničí bakterie, snižuje hladinu špatného cholesterolu v krvi, zlepšuje zažívání a obecně se chová jako přírodní antibiotikum, protože dezinfikuje naše tělo. Stejně jako skořici lidé využívají léčivou sílu medu, jehož enzymy upraví trávení. Jak prokázaly mnohé vědecké studie, má i med silně antibakteriální účinky, takže pomůže při řadě nemocí, jakým je například nachlazení, ale i zácpa, zklidní nervovou soustavu a zevně působí jako dezinfekce.

Med se skořicí nastartují metabolismus

Jak vám může prospět, smícháte-li obě ingredience? V horké vodě nechte asi 15 minut louhovat půl lžičky mleté skořice, po zchladnutí pod 50 °C následně přidejte lžičku medu. Takto připravený nápoj pijte pravidelně před snídaní a pak večer před spaním. Nastartuje váš metabolismus a pomůže spalovat tuky. Podpoří vaši snahu shodit pár přebytečných kil, takže nezapomeňte zároveň upravit svoje stravování, zvýšit příjem tekutin a pravidelně se hýbat. Takto připravený nápoj také dobře prokrvuje, dokáže tedy zlepšit činnost mozku, podpořit vaši koncentraci a pozornost. Dobře prokrví i okrajové části těla, která často trpí chladem, jako jsou prsty na rukou a na nohou, uši nebo nos.

Nápoj upraví i trávení

Máte-li potíže s trávením nebo vás občas bolí žaludek, med se skořicí může být první pomocí, aby se vám ulevilo. Směs zklidní trávicí systém, zabrání nadměrné tvorbě žaludečních kyselin a sníží riziko vzniku žaludečních vředů.

Med a skořice uleví při nachlazení

Potřebujete uzdravit močový měchýř? Smíchejte asi 300 ml vlažné vody se dvěma lžičkami medu a asi 3 gramy skořice. Pijte pravidelně každý den. Pokud na vás právě “něco leze”, cítíte se oslabení, jste nachlazení a škrábe vás v krku, neváhejte a do čaje s citronem a medem přidejte i půl lžičky skořice. Po pár dnech se vám uleví a posílíte imunitu.

Zdroje: www.healthline.com, www.pleva.cz