Přestože je v současné době medicína na velmi vysoké úrovni, s některými druhy rakoviny si zatím neumí poradit a stále neexistuje stoprocentně spolehlivá léčba. Také není doposud známo, proč u konkrétních jedinců vzniká a u jiných nikoli.

Proto by se měl každý z nás snažit této nebezpečné nemoci předcházet. Velmi k tomu pomáhají antioxidanty, které jsou obsažené v některých potravinách. Dnes pro vás máme tip na léčebný nápoj, k jehož výrobě vám postačí 4 běžné ingredience, které se stoprocentně najdou v každé domácnosti a jejichž léčebné účinky potvrzují i vědecké studie.

Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Nápoj plný zdraví, který snižuje riziko rakoviny

Dejte do hrnečku 1 kávovou lžičku medu, špetku kurkumy a zakapejte šťávou z čerstvého citronu. Tuto směs následně zalijte horkou vodou. Nechte ji po převaření lehce zchladnout, abyste zbytečně nepřišli o cenné léčivé látky. Na závěr přidejte 1 lžičku jablečného octa a váš elixír zdraví je připraven. Pijte ho pravidelně každý den jednu sklenici denně, snížíte tak riziko nebezpečné nemoci o 20 %.

Zlatavý zázrak jménem med

O medu je všeobecné známé, že jde o silný přírodní antioxidant, který obsahuje vitamíny skupiny A, B, C, K a E. Jeho pravidelná konzumace podporuje ve střevech vznik probiotických bakterií, čímž dochází k vyšší obranyschopnosti organismu. Je tedy skvělým pomocníkem proti rakovině tlustého střeva. Zároveň med přispívá k lepšímu a kvalitnějšímu trávení a snižování hladiny nezdravého cholesterolu v krvi.

Stejně tak likviduje velké množství druhů nežádoucích bakterií a virů. Protože má med také výborné protiplísňové účinky, napomáhá v boji proti nevítaným kvasinkám. A jedna specialita? Díky perfektním antiseptickým účinkům med působí podobně jako peroxid vodíku. Proto s ním můžete hojit i povrchové špatně se hojící rány a popáleniny.

Kurkuma je nazývána přírodním zlatem

Kurkuma je v léčitelství považována za blahodárný antibakteriální poklad, a proto by neměl chybět v žádné kuchyni. Kromě toho, že dá mnoha pokrmům zajímavou chuť, barvu i vůni, působí velmi pozitivně také na naše zdraví. Obsahuje totiž mnoho cenných léčivých látek jako například éterické oleje, seskviterpeny, polysacharidy, monoterpeny, draslík, flavonoidy a vitamin C.

Důležitá je i přítomnost významného barviva kurkumin, který nás chrání před volnými radikály, podporuje růst mozkových buněk a velice příznivě ovlivňuje veškeré kognitivní mozkové funkce. V dnešní době je již jasné, že právě tato látka podstatně snižuje nejen rizika Alzheimerovy choroby, ale i infarktu, myokardu i rakoviny.

Stejně tak kurkumin dokonale potlačuje a léčí záněty v celém těle a je stejně účinný jako nesteroidní protizánětlivá léčiva, k níž využíváme chemicky vyrobené tablety jako například ibuprofen, nurofen či voltaren. Kurkuma celkově zpomaluje proces stárnutí organismu, značně posiluje imunitní systém, ovlivňuje i správnou činnost žlučníku, posiluje játra a celkovou látkovou výměnu.

Citrón je detoxikační

Jedná se o výborný antioxidant s antibakteriálními a protizánětlivými účinky. Díky vysokému obsahu vitamínu C se jedná o ovoce, jehož konzumace přispěje k dobré imunitě a pomůže s lecjakým nachlazením. Svými účinky pomáhají předcházet infarktu myokardu i rakovině a ochraňují buňky před poškozením.

Enzymy v citrónech vám dopomohou k lepšímu trávení, odbourávají pocit plnosti, nepříjemného nadýmání a podporují správnou činnost žaludku a střev. Kyselina citronová v těle pak zvyšuje produkci žluči, takže se vašemu tělu podaří snadněji strávit tučná jídla. Citróny podporují funkci jater a plní tak záslužnou funkci při odstraňování odpadních a toxických látek z organismu. Tělo nejenom pročistí, ale dokonce vám dodají energii a zlepší i náladu.

Jablečný ocet normalizuje metabolické procesy

Jedná se o bohatý zdroj vitamínů a minerálů. Zastoupen je například vitamín C, betakaroten, draslík, hořčík, fluor a vápník. Stejně jako citrón podporuje vyplavování nečistot z organismu. Obsažený pektin je vlastně druh rozpustné vlákniny, která vás zasytí a pomáhá redukovat případnou nadváhu. Také se podílí na snížení špatného cholesterolu. Jablečný ocet je známý i svými antibakteriální účinky, takže příznivě ovlivňuje celkový stav střevní mikroflóry. Obsahuje také kyselinu maleinovou, díky níž budete plni energie a zároveň tato látka podporuje srážlivost krve, tvorbě červených krvinek a přispívá ke zdraví cév.

Zdroje: www.denik.cz, www.bylinkyprovsechny.cz, www.idnes.cz, www.zena.aktualne.cz