Zdá se vám, že se vám s přibývajícím věkem lehce zaoblily křivky a přibylo pár nevzhledných špíčků? Tak neváhejte a koukejte s tím něco udělat! Recept je odpradávna známý. Zařaďte do svého každodenního programu alespoň trochu aktivního pohybu, dbejte na správný a zdravý jídelníček a také nezapomeňte na každodenní úsměv a radost ze života. K tomu vám jistě dopomůže hned po ránu skvělý chutný nápoj, který vás dokonale nastartuje do nového dne. Vyrobte si zeštíhlující smoothie, které chutná fantasticky a máte ho hotové během pár vteřin!

Podívejte se ve videu:

Zdroj: Youtube

Nápoj na hubnutí

Vložte do mixéru polovinu nakrájené salátové okurky, přidejte 1 pokrájený banán a 1 plný hrnek špenátových listů. Zalijte 1 hrnkem čisté neperlivé vody a všechny suroviny rozmixujte. Nalijte do sklenice a máte chutné a účinné smoothie na každé ráno. Tato snídaně vás nejen nakopne a nasytí, ale dodá potřebnou dávku energie a blahodárných látek.

Okurka je jen voda, ale zdravá a výživná

Výhodou okurky je, že je téměř bez kalorií, protože je z více než 90 % tvořena vodou. Zároveň však tato zelenina obsahuje velké množství vitamínů C a A, a minerálních látek, především železa křemíku a draslíku. Protože okurky pozitivně ovlivňují metabolismus glykogenu, výborně pomáhají při shazování nadbytečných kilogramů.

Co umí špenát

Tato listová zelenina je významná svým vysokým obsahem vitaminů a minerálů, čímž má mimořádně vysokou výživnou hodnotu. Obsažené proteiny brání organismus před vstřebáváním cholesterolu a žlučových kyselin. Špenát je také vzácný tím, že obsahuje vysoké množství kyseliny listové s antianemickými účinky. Pozitivně ovlivňuje zdraví zraku, neboť obsahuje karotenoidy lutein a zaexantin.

Banán je zdrojem energie

Toto tropické ovoce patří mezi nejoblíbenější. Jde o jeden z nejvýživnějších a nejléčivějších plodů na světě. V banánech je totiž obsaženo vysoké množství antioxidantů, které nás chrání před nebezpečnými volnými radikály a nepříjemnými chronickými chorobami.

Banány obsahují také vysoké množství pektinu a vlákniny, které účinně podporují trávení. Jestliže vás sužuje pálení žáhy, banány jsou skvělým pomocníkem. Vysokým obsahem škrobu totiž neutralizují kyselost žaludku, kde vytvoří jakousi ochrannou fólii.

Pokud si zařazujete banány do svého jídelníčku pravidelně, pomáháte tělu stabilizovat krevní cukr mezi jednotlivými jídly v průběhu dne. V případě, že chcete shodit pár kilogramů a zpevnit svou figuru, banán vám dodá energii a ochrání svaly před přetížením během cvičení a aktivního pohybu. Vyhnete se tedy nepříjemným křečím.

Související články

Zdroje: www.zena-in.cz, www.fit-day.cz, www.zdravizone.cz