Pojďte si připravit účinný lék na různé neduhy

K výrobě budete potřebovat cibulové slupky, v kterých jsou zastoupeny vitaminy skupiny B, C, E, P a PP. Významnou roli hrají i obsažené minerální látky, jako například fosfor, draslík, vápník, hořčík a železo. Stejně tak karoten, kvercetin, rutin, sloučeniny sýry a vláknina.

Všechny slupky vložte do mikrotenového sáčku a pečlivě je promačkejte, aby se rozpadly na malé kousky. Poté je vložte do skleněné zavařovací uzavíratelné sklenice a zalijte je 200 ml olivového oleje. Stejně tak jako cibulové slupky je doslova nabitý významnými látkami pro náš organismus. Obsahuje vitamín E, neutralizuje účinky volných radikálů, díky nimž dochází k rychlejšímu stárnutí pokožky i pleti v obličeji. Olej se slupkami řádně promíchejte, aby se vzájemně ingredience propojily.

Jde se sterilizovat

Takto naplněnou a stále nezavíčkovanou sklenici vložte do hrnce s utěrkou a vlijte vodu do úrovně oleje. Vařte zhruba 30 minut ve vroucí vodě. Po uplynutí stanoveného času sklenici se slupkami nechte vychladnout, a ještě jednou promíchejte celý obsah. Po uzavření uchovávejte na suchém a tmavém místě.

Inspirujte se na videu zde:

Zdroj: Youtube

S kterými neduhy vám pomůže olej z cibulových slupek?

Unavené a oteklé nohy

Míváte po práci unavené a těžké nohy? Aplikujte si cibulový olej celý měsíc každý večer před spaním a řádně ho vmasírujte do pokožky. Díky tomu si nohy i krásně prokrvíte. Potom si dejte dva týdny přestávku.

Úleva pro všechny s křečovými žílami

Trpíte na křeče v lýtkách? Dopřejte jim olejové mazání z cibule. Každý den olej vtírejte na inkriminovaná místa a brzy pocítíte úlevu a pozitivní změnu. Pokud byste chtěli dosáhnout konzistence masti, použijte k výrobě například kokosový olej.

Detoxikujte svá střeva

Cibulové slupky jsou známy svými detoxikačními účinky, které eliminují v těle látky, způsobující křeče a nadýmání. Dokonce se slupkám připisuje i blahodárný účinek v prevenci rakoviny střev. Užívejte lžičku oleje nebo si pravidelně vařte z cibulových slupek čaj.

Cibulový olej snižuje nezdravý cholesterol

Sužují vás stále se opakující zvýšené hodnoty cholesterolu? Vsaďte opět na slupky z cibule. Můžete klidně kombinovat olej i s čajem, který by měl být vždy čerstvý.

Deficity kůže a popraskané paty

Léčivým a hojivým olejem můžete také potírat obtížně se hojící rány na pokožce, protože rychleji z rány vymýtí škodlivé látky. Hodí se k léčbě hnisavých vřídků jako je například nepříjemné akné, kožních plísní a vyrážek a výborně také funguje na nevzhledné a často bolavé popraskané paty. Chce to jen pravidelnost.

Zdroje: www.prozeny.cz, www.nasezahrada.com, www.m.magazinplus.cz