I když se může zdát, že tuk kolem kolen je pouze estetický problém, mnohdy to může přerůst až ve zdravotní riziko. Abyste se o své zdraví nemuseli bát, stačí upravit svůj životní styl. Stejně jako usazený tuk v jiných částí těla, tak i v kolenou je především negativním následkem špatné stravy. Dodržujte následující tipy a vaše kolena budou opět krásně štíhlá!

Podle video návodu provádějte jednoduchou masáž kolenou, která vás zbaví okolního tuku:

Zdroj: Youtube

Zdravý jídelníček

Základem každého hubnutí je stanovení si určitých pravidel. Zdravá strava by měla být postavená převážně na dostatečném příjmu bílkovin a zeleniny. Usazování tuku v oblasti kolen zamezíte rovněž omezením soli společně s vyloučením tučných a smažených jídel. Není dobré se přecpávat, ani hladovět, proto jezte menší porce, ale častěji.

Domácí zábal kolenou

Proces odbourávání tuku v kolenou může započít snadný domácí zábal. Stačí když smícháte med, hořčici a lžičku přepuštěného másla. Směs poté naneste na kolena, omotejte je potravinářskou fólií a pod teplou dekou odpočívejte půl hodiny. Následně zábal sundejte, kolena omyjte, a nakonec promažte hydratačním krémem.

Blahodárná čistá voda

Čistá voda může mít na vaše kolena hned dva pozitivní účinky. Dodržováním pitného režimu zamezíte vzniku nevzhledné celulitidy. Pokud si budete naopak kolena sprchovat střídavě teplou a studenou vodou, podpoříte tím spalování tuků v dané oblasti.

Masáž odstraňující tuk i bolest

Každodenní masáž kolenou je skvělá jak na odbourávání tuků, tak i proti případným bolestem, které mohou ve vyšším věku dělat pěkné neplechy. Zatlačením palci v okolí kolene dojde k odvodnění lymfatických uzlin, které ovlivňují vzhled dané partie. Pusťte si proto relaxační hudbu, dejte se do masírování a na pár minut se zkrátka odstřihněte od všech povinností, které musíte denně řešit.

Cvičení pro hubnutí

K hubnutí a udržení si štíhlých kolen je zapotřebí pravidelný pohyb. Pokud máte sedavou práci, kvůli které se nemůžete vydat na žádnou procházku, protahujte si svá kolena z domova. Po probuzení si na pár minut zacvičte. Uvidíte, že se to brzy stane vaší denní rutinou, díky které budete vypadat skvěle! Po protažení cvičte nejlépe ve třech sériích dřepy, skákání přes švihadlo, zvedání nohou a výpady.

Související články

Zdroje: bezhladoveni.cz, odtucnit.cz, cs.ekobutik.si