Sedm dní v týdnu je podle astrologie spojeno se sedmi planetami, které ovlivňují život každého z nás. Jedná se o Měsíc, Mars, Merkur, Jupiter, Venuše, Saturn a Slunce. V antických dobách se kladl velký důraz na den, ve kterém se člověk narodil, a lidé věřili, že každá ze sedmi planet, která ovládá den jeho narození, dává člověku něco ze sebe.

Pondělí ve znamení jablka

Lidé narození v pondělí jsou pod vlivem Měsíce, který jim dopřál obrovskou fantazii, starostlivost a zájem o druhé. Kromě toho se dokážou snadno zasnít, být zadumaní a často i propadat jisté náladovosti. Pondělní osobnosti si často kladou vysoké cíle, za kterými si tvrdě jdou a jsou velmi ambiciózní a ctižádostiví, vždy chtějí být na prvním místě, ostatně jako tento první den v týdnu. Na druhou stranu jsou to lidé laskaví, starostliví a citliví, mají sklony podléhat emocím a iluzím.

Jablka vylaďují cholesterol

Jablka jsou zdrojem mnoha vitaminů, především vitamínu C a karotenu. Obsahují i cenné minerály vlákninu a ovocné kyseliny. Nejlépe jezte jablka syrová a neloupaná, protože slupka obsahuje nejvíce cenných látek, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Skvěle ovlivňují i imunitu a brání lidský organismus proti následkům stresu. Jablka pomáhají i detoxikaci organismu a účinkují proti průjmu i zácpě.

Úterý ve znamení meruňky

Lidé narozeni v úterý jsou pod vlivem Marsu, což je planeta vitality, svobodomyslnosti a bojovnosti. Člověk by měl však bojovat tak, aby se vyhnul zranění vlastních emocí, a ne za každou cenu. Úterní jedinci mají silný smysl pro spravedlnost a často se umějí zastat druhých. Jsou svobodomyslní a rádi bývají středem pozornosti. Jejich nevýhodou je to, že bývají až příliš zvědaví a všeteční. Bývají pořád v jednom kole, neumějí odpočívat, a proto mívají psychické potíže, špatně spí a cítí se vyčerpaní.

Meruňky pohladí psychiku

Ovoce s obsahem vitamínu A, skupiny vitamínů B a s minerály jako jsou měď, železo, draslík nebo vápník a flavonoidy přirozeně podporuje celkovou obranyschopnost organismu. Především blahodárně působí na psychiku, posiluje nervový systém, pomáhá při nespavosti a dodává organismu vitalitu a energii.

Středa ve znamení jahod

Zde vládne planeta Merkur, která symbolizuje duchovní a fyzickou komunikaci. Souvisí se schopností studovat, přímo ovlivňuje činnost mozku, vyjadřování a intelekt. Zdá se, že jeho hlavní úloha spočívá v otevírání cest pro komunikaci. Jsou veselí, zábavní, bystří a pohotoví, milují společnost. Mívají tendenci vymlouvat se a porušovat pravidla. Co se zdraví týká, mívají problémy se srdcem, ženy s chudokrevností a muži s testosteronem.

Jahody dají sílu srdci

Toto oblíbené ovoce je bohaté zejména na vitamin C, ale obsahuje i další vitamíny a řadu důležitých minerálů. Kromě toho i organické kyseliny, flavonoidy a vlákninu. Jahody bezvadně chrání kardiovaskulární systém, posilují srdeční sval a pomáhají proti srdečním chorobám. Blahodárně působí na tvorbu krve a podporují činnost mozku. A nejen to! Pozitivně ovlivňují také tvorbu testosteronu a probouzejí sexuální touhy.

Čtvrtek ve znamení borůvek

Přátelský a velkorysý je ten, kdo se narodil ve čtvrtém dni týdne a je pod vlivem Jupitera, který usnadňuje kariéru, ale i výhru v loterii. Lidé to bývají veselí, přátelští a společenští. Jsou i značně kreativní a oplývají spoustou skvělých nápadů. Umějí být však také dost domýšliví, malicherní a prostořecí. Snadno je dokážou potrápit záněty močových cest a mívají problémy se zrakem.

Borůvky pomohou ostřejšímu vidění

Drobné a chuťově výrazné malé plody obsahují bioflavonoidy a antokyany, třísloviny a velké množství vitamínů a minerálů. Díky svým regeneračním účinkům mohou zlepšit zrak, ozdravit sítnici a zabránit mnohým očním chorobám. Borůvky obsahují třísloviny, které se doporučují při průjmech a jejich antiseptické účinky pomáhají při léčbě zánětů močových cest.

Pátek ve znamení třešní

V tomto dni vládne Venuše a lidé v něm narození jsou nejen velmi chytří diplomaté, ale bývají společenští, energičtí a dobrosrdeční. Často inklinují k umění. K druhým lidem se snaží být spravedliví a korektní, ale někdy jsou málo empatičtí. A jejich negativní vlastnosti? Bývají sem tam i marniví a ješitní. Jejich zdraví bývá většinou pevné, ale řeší často vysoký krevní tlak a nadváhu.

Třešně detoxikují a zhubnete

Oblíbené letní ovoce obsahuje především dostatek draslíku, betakaroten snižující riziko rakoviny, křemík, fosfor, železo, jód, zinek, vápník, vitaminy A, B, C, E, P. Třešně jsou jedničkami na snižování krevního tlaku a pomáhají při ateroskleróze. A protože mají kladný vliv na trávení a vylučování, skvěle se uplatní i při hubnutí. Současně dokážou čistit ledviny, játra i krev. Pozitivně ovlivňují i funkci štítné žlázy, a protože obsahují vysoký podíl vápníku, mají příznivý vliv i na kosti a klouby.

Sobota ve znamení ananasu

Silné sobotní osobnosti ovlivňuje planeta Saturn. Lidé narození v sobotu jsou přemýšliví, trpěliví, vytrvalí, jen nemají nic zadarmo. Mají obrovský smysl pro pořádek, důslednost a preciznost. Bývají šetrní, podezřívaví a někdy i tvrdohlaví. Na první dojem působí jako nenápadní, rezervovaní a nesmělí, ale je to jen jejich ochranná maska. Nejčastěji je trápí potíže s trávením.

Ananas zharmonizuje trávicí systém

Oblíbené tropické ovoce je důležitým zdrojem enzymu bromelainu, který ovlivňuje zásobování těla proteiny a štěpí bílkoviny. Právě proto úžasně napomáhá správnému trávení a doporučuje se při trávicích potížích včetně průjmů. Bromelain zároveň chrání střeva a má protizánětlivé účinky. Ananas dodává tělu vitaminy A, B nebo C, hořčík, draslík, vápník, zinek, fosfor a železo. Blahodárně pomáhá během infekcí močového měchýře a slouží jako prevence srdečních chorob.

Neděle ve znamení černého rybízu

Lidé narozeni v posledním dni týdne jsou pod vlivem Slunce, které je vždy symbolem radosti ze života a velkého sebevědomí. Potřebují stejně jako Slunce vládnout, vynikat a mají nutkavou potřebu vychutnávat život do poslední kapky. Mají vůdčí schopnosti a jsou rozenými lídry. Bývají sebevědomí, odvážní, upřímní a čestní, ale někdy mívají sklony k povýšenosti a egoismu. Když narazí na odpor, poměrně dost znervózní, a častokrát i náhle zaútočí. Poměrně často podléhají nachlazení.

Černý rybíz posílí imunitu

Ovoce velmi výrazné a nezaměnitelné chuti je významným zdrojem antioxidačního vitaminu C, flavonoidů, vitaminů B či A a antokyanů. Jedná se o přírodní lék na posílení imunity proti všem infekčním onemocněním. Báječně zvyšuje celkovou obranyschopnost a výkonnost organismu. Je i skvělým pomocníkem na snížení horečky a bolestí hlavy. Uleví i během kašle, rýmy a při bolestech v krku.

Zdroje: www.spoonuniversity.com, www.watchfit.com,www.timesofindia.indiatimes.com