Střevní paraziti jsou tvorové, kteří nejsou sami o sobě životaschopní a dokáží přežít a rozmnožovat se výlučně jen díky hostiteli. A to klidně můžete být vy! Snadno mohou způsobit parazitární onemocnění doprovázené i nedostatečným vstřebáváním živin ve střevech. Příznaky onemocnění často bývají úplně nenápadné, ale paraziti v organismu způsobují postupně různé poruchy.

V každém ohledu je důležitá včasně zahájená a vhodná léčba, aby se z těla odstranili nejen střevní paraziti, ale i jejich vajíčka a larvy. Některé se mohou dostat do různých tkání těla, kde se mohou vytvořit zánětlivá ložiska, protože se imunitní systém snaží tyto cizorodé organismy zlikvidovat. Důsledkem přítomnosti parazitů v těle mohou být dokonce i některé alergické reakce imunitního systému.

Hlavně se neděste, zachovejte klid

Už samotné slovo „parazit" v nás vyvolává nelibé pocity. A co teprve, když si nějakou tu potvoru najdete na internetu a vidíte ji na obrázku. Přesto jsou někteří parazité běžnou součástí našeho života, jen se z nich stalo do jisté míry tabu. Lidské tělo je na život s nimi přizpůsobeno, jen je nutné mu dopřát pravidelnou očistu, aby nedocházelo k jejich nebezpečnému přemnožení. Pravidelné užívání některých bylin vám s tím hravě pomůže. Už naši předkové měli skvělý přehled, jak kterou bylinu použít a tyto otravné mršky z těla úspěšně vymýtit.

Příroda má dokonalý lék na vše

Vsaďte na len a hřebíček. Rozemelte 100 g lněných semínek s 10 g hřebíčku na jemný prášek pomocí mlýnku na kávu, hmoždíře nebo kuchyňského robotu. Užívejte 2 lžíce prášku každé ráno po dobu 3 dnů. Klidně si jím můžete obohatit i vaše smoothie nebo ranní ovesnou kaši. Další možností je rozmíchat si směs ve sklenici teplé filtrované vody nebo si jej jen tak dát na lžičku a zapít dostatečným množstvím vody nebo čaje. Poté si udělejte 3 dny pauzu a znovu zopakujte užívání po dobu 3 dnů. Celý proces dodržujte po dobu jednoho měsíce. Tento postup zopakujte několikrát do roka.

Zelené slupky vlašských ořechů

Připravte si tinkturu ze slupek vlašských ořechů. Vyrobíte ji tak, že rozdrobíte zelené slupky z 15 ořechů, zalijte je půl litrem alespoň 40% lihoviny, necháte je na světle 30 dní louhovat a pak nálev přecedíte a uskladníte na temném místě. Nejvhodnější slupky jsou z čerstvě dozrálých ořechů. Užívejte 5 až 10 kapek tinktury rozmíchaných v 50 až 100 ml vody.

Pelyněk pravý vás obrní

Pelyněk čistí lidské tělo od mikroorganismů až po velké hlístice. Sbírá se nať po odkvětu, která se pak suší a drtí. Užívejte pelyněk v suchém stavu jako prášek a zapíjejte jej vodou. Maximální dávka na jedno užití je 200 až 300 miligramů, což je asi 1/2 čajové lžičky.

Máte raději čaj? Povařte listy pelyňku v pětinásobném množství vody asi 10 minut na mírném ohni. Na začátku varu přidejte do vody špetku mořské soli. Pijte každé ráno nalačno až do doby, než se parazitů zbavíte a budete se cítit lépe. Neužívejte však pelyněk dlouhodobě a v těhotenství tuto bylinu raději úplně vynechejte.

Zdroje: www.zenysro.cz, www.priznakytransformace.cz, www.celostnimedicina.cz