Prvním krokem, který vás čeká na cestě za plochým bříškem, je správná úprava jídelníčku. Stravovací návyky jsou velmi důležitou součástí redukce hmotnosti, přičemž musíte dodržet energetickou bilanci mezi příjmem a výdajem kalorií. Kombinace správných potravin však musíte dodržovat. Jen díky tomu budete moct pozorovat změny již po krátké době.

Banán se špenátem

Trápí vás odpoledne mlsná? Udělejte si špenátové smoothie s banánem! Pokud použijete banán, který je zelenější, bude to pro vaše tělo přínosnější, jelikož obsahuje rezistentní škrob. Ten tělo musí pracně zpracovat, čímž současně odbourává břišní tuk. Tato kombinace vás zasytí a zbaví případného nadýmání. Jako skvělou přílohu k jídlu si připravte špenát s avokádovým olejem.

Chilli a pepř kam se podíváte

Podívejte se také na video, ze kterého se dozvíte cenné informace o účinném hubnutí břicha:

Zdroj: Youtube

Pálivé koření dokáže tělo pořádně nakopnout, zejména trávení. Udělejte si ke snídani volská oka posypaná pálivou paprikou. Chilli zamezuje hromadění tuku kolem pasu a vejce urychlí metabolismus.

Citrusové plátky ve vodě

Při redukci hmotnosti byste měli zapomenout na veškeré slazené nápoje. Pitný režim však můžete dodržovat i s přídavkem citrusů. Obyčejnou vodu dochuťte nakrájenými plátky citronu, grepu nebo pomeranče a zdravou limonádu máte na světě! Před použitím citrusy pořádně omyjte a kůru jim ponechejte. Dokáže totiž stimulovat jaterní enzymy, které napomáhají odstraňovat z těla toxiny i přebytečný tuk.

Skořice nejen do dezertů

Skořice patří mezi zázračné koření, které si s přebytečným tukem hravě poradí. Neobsahuje totiž žádné kalorie, a naopak má mnoho antioxidantů, které rozpouštějí břišní tuk. Skořicí si posypte řecký jogurt s ovocem nebo ranní kávu. Metabolismus krásně nastartujete a také podpoříte trávení.

Ovocné bobule k snídani i svačině

Věděli jste, že ovocné bobule dokážou snížit tvorbu tukových buněk až o 73 %? Opravdu je tomu tak! Zkombinujte brusinky, borůvky, maliny, ostružiny nebo jahody s ovesnými vločkami, které získanou energii rozloží a zabrání ukládání tuků. Ovocné bobule jsou také skvělým zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů.

Ořechy s ovocem

Nerozpustná vláknina z čerstvého i sušeného ovoce je prospěšná pro bakterie ve střevech, které spouštějí produkci mastných kyselin. V kombinaci s vlašskými ořechy nebo mandlemi, ze kterých získáte polynenasycené mastné kyseliny, zabráníte ukládání tuku v těle.

Ryby s česnekem a zázvorem

Ryby, jako je tuňák a losos, obsahují cenné omega 3-mastné kyseliny, které zbavují tělo chemikálií, jež podporují ukládání tuku, a zabraňují růstu tukových buněk. Tuňák v kombinaci se zázvorem urychlí vyprazdňování žaludku a zbaví tělo zánětlivých procesů. Losos s česnekem účinně bojuje proti nadbytečnému břišnímu tuku.

Cviky na hubnutí břicha

Hubnutí břicha může být dosaženo také pomocí různých cvičení, která cílí na posílení svalů v této oblasti a spalování tuku. Aerobní cvičení, jako je běh, plavání, nebo jízda na kole, jsou skvělým způsobem, jak spalovat kalorie a redukovat tukovou vrstvu na břiše. Cvičení na posilování břišních svalů, jako jsou klasické střepy, nohy vzhůru nebo plank, mohou pomoci posílit střed těla a vytvarovat svaly. Důležité je si však uvědomit, že hubnutí břicha nelze dosáhnout pouze cvičením. Zdravá strava a celkový úbytek tělesného tuku jsou klíčovými faktory. Cvičení na břišní svaly však pomáhá vytvarovat a posílit tuto oblast, což vede ke zdravějšímu vzhledu břicha.

Zdroje: bezhladoveni.cz, superzdrave.cz, selecthealth.org