Zdroje: www.bety.cz, www.idnes.cz, vitalweb.cz

Povislá víčka jsou typický problém

Povadající víčka jsou typickou změnou na obličeji, která se léty čím dál markantněji rýsuje v našem obličeji. I ženy, které plastická chirurgie nezajímá, často spekulují, jak okolí očí navrátit pěkný tvar a mladistvější vzhled. Od zákroku je však odrazují například špatně provedené změny v obličeji známých osobností. I když nemusí jít o zákroky, které působí permanentní změny a časem vyprchají, ne každý se rozhodne svěřit svoji vizáž do rukou odborníka. Je možné docílit zlepšení bez injekcí, laseru či operace?

Připravte tvář i víčka na cvičení

Obličejová gymnastika, někdy také nazývaná jóga, je cvičení, které se soustředí právě na svaly a kůži tváře. Cvičení lze provádět každý den a to zhruba 10 až 15 min. Před ním je vhodné odlíčit obličej, stáhnout vlasy dozadu mimo tvář a nanést na pokožku mastnější krém nebo trošku olejíčku.

Pamatujte, že esenciální oleje je nutné hodně ředit. Jejich malá pěkná lahvička láká k použití jen pár kapek, ale to rozhodně nikdy nedělejte. Zato můžete klidně použít jakýkoli olivový olej, případně do olivového oleje kápnout vonný esenciální olej. Tvář za jeho pomoci krátce promasírujte a rozehřejte.

Obličejová gymnastika pro povislá víčka

Aby bylo možné oční víčko procvičit a donutit sval v místě pracovat, je nutné uchopit a mírně napnout okolí oka. Provádí se to tak, že palec ruky položíte bříškem pod lalůček ucha a ukazováček stejné ruky položíte na tvář až přes celou délku nadočnicového oblouku. Nemusíte nijak na kůži tlačit. Jen ji přidržujte, aby bylo povadlé víčko mírně napnuté a začněte s cvikem.

Mírně prsty přidržujte nataženou pokožku a zavřete víčko na zhruba 5 vteřin. Pak povolte kůži nad okem, otevřete oko a opakujte. Při cvičení nespěchejte. Oko vždy zavřete, když je kůže natažená, a otevřete až po povolení.

Nejste si jisté, jak cvik provádět? Podívejte se na krátké video.

Zdroj: Youtube

Babské rady nezklamou

Pro úlevu a vypnutí kůže v okolí očí i zmírnění otoku po dlouhé noci můžete na oči přikládat nejen oblíbené plátky okurek, ale také vychladlý sáček s heřmánkovým či černým čajem. Jsou to sice triky staré a dobře známé, ale až neobyčejně příjemné a účinné.

Pro přirozené vypnutí nejen kůže v obličeji se doporučují také oplachy velmi studenou vodou. Ideální je střídání teplot během sprchování či omývání tváře

Související články