Překyselení je stav, kdy se v těle hromadí kyseliny, které narušují jeho pH rovnováhu. Může to vést k řadě zdravotních problémů, včetně únavy, bolestí hlavy, svalových křečí, trávicích potíží a celkovému oslabení imunitního systému.

Naštěstí existuje několik způsobů, jak se překyselení organismu zbavit. Dodržováním těchto pěti zásad můžete obnovit pH rovnováhu organismu a cítit se lépe.

Jak jednoduše vyřešit překyselení organismu? Podívejte se na toto YouTube video na kanálu Martin Jelínek:

Zdroj: Youtube

Snižte spotřebu cukru

Cukr patří paradoxně k potravinám, které způsobují v těle zvýšenou kyselost. Nejenže ohrožuje naši hmotnost, ale stejně tak je jedním z hlavních narušitelů imunity. Nahraďte ho raději zásaditějšími sladidly jako je například stévie. Nejenže vyrovná hladinu pH, ale také stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Pijte vodu s citronem

Citrony se řadí mezi nejzásaditější ovoce. Přestože jsou na chuť kyselé, při reakci s trávicími enzymy se stávají zásaditými. A voda? Je nezbytná pro potlačení vedlejších účinků kyselých kofeinových a sladkých nápojů. Zároveň je skvělým pomocníkem pro ledviny, které zároveň čistí.

Enzymy do stravy

Pokud je organismus překyselený, zpravidla jsou ohroženy v tenkém střevě trávicí enzymy. Důsledkem toho má naše tělo snížené schopnosti zpracovávat potravu a získávat z ní všechny živiny.

Bohužel pak dochází k metabolickým poruchám jako je například přibývání na váze nebo k cukrovce. Enzymy však můžete přijímat ve stravě, nejlépe z ananasu, který obsahuje bromelain, nebo z papáji tzv. papain.

Místo masa více zeleniny

Pokud patříte mezi milovníky masa, zkuste ho z větší části nahradit zdravou zeleninou. V případě, že jej máte v jídelníčku jen v přiměřeném množství, je vše v pořádku. Maso totiž obsahuje zinek a draslík a tyto látky pomáhají tělu udržovat získané minerály. Konzumujte ho však vždy jako doplněk k zelenině nebo celozrnným obilovinám.

Pravidelný příjem hořčíku

Hořčík je jedním z nejdůležitějších faktorů, které ovlivňují schopnost organismu vyrovnávat hladinu pH. Bohužel v současné době trpí jeho chronickým nedostatkem většina populace. Našemu organismu dodává okamžitou energii.

Velice prospěšný je pro ženy, jelikož pomáhá tělu zpracovávat vápník a chrání ho před osteoporózou. Najdete ho v avokádu, mandlích, kešu oříšcích a ve špenátu.

Související články

Zdroje: www.prozdraviaradost.cz, www.irecept.cz, www.denik.cz