Cítíte se zesláblí? Máte málo energie? Dopřejte si každé ráno po probuzení detoxikační koktejl, který vás nakopne a dodá tělu vše, co zrovna potřebuje! Najdete v něm plno vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek, které pomáhají vyčistit organismus od toxinů a zároveň podpoří správnou funkci orgánů. Vyberte si jednu ze tří různých variant a budete dobře naladěni po celý den!

Skvělý čisticí nápoj si můžete připravit podle tohoto video receptu, podívejte se:

Zdroj: Youtube

Ovocný lahodný drink plný vitamínů

Na tento nápoj si připravte po 50 gramech borůvek a jahod, 300 ml grepového džusu, špetku skořice a koriandru, 50 ml citronové šťávy a 5 lístků máty. Veškeré ingredience dejte do mixéru, zapněte na střední stupeň a mixujte alespoň po dobu 5 minut. Aby v drinku nebyla žádná zrníčka, můžete jej přecedit přes plátýnko. Pokud by byl příliš hustý, zřeďte jej klidně trochou neperlivé vody.

Přírodní bylinkové čističe podle babiček

Dáváte k snídani přednost teplým nápojům před studenými? Pak si můžete připravit velmi účinné bylinkové detoxikační čaje. Na ně nedaly dopustit ani naše babičky! Na pročištění celého těla můžete pít čaj z kopřivy nebo ostropestřce mariánského. Ovšem pozor, čisticí čaj z kopřivy můžete pít jednou až dvakrát denně maximálně po dobu třech měsíců. Poté je vhodné si dát měsíc pauzu. Různé drinky lze pravidelně střídat a nahrazovat jeden druhým.

Voda s citronem je zdravotní zázrak

Pro ty, kteří vstávají 5 min před odchodem, máme nejjednodušší alternativu. Detoxikovat tělo zvládne totiž i ohřátá voda ochucená čerstvě vymačkanou šťávou z citronu. Tento jednoduchý nápoj vás zevnitř zahřeje a zrychlí trávení. Pomáhá s hubnutím, je účinný cítíte-li se slabí nebo unavení. V případě, že jste se nachladili nebo se o vás pokouší chřipka, přidejte do vody ještě trochu nastrouhaného zázvoru.

Myslete na své zdraví

Detoxikační drinky vám sice pomohou očistit tělo od všech škodlivých látek, dbejte ale především na to, abyste jimi své tělo nadále nezatěžovali. Zkuste se vyvarovat přeslazených nápojů a smažených jídel. Pěstujte zdravý životní styl s dostatkem pohybu i spánku. Dodržujte pitný režim a dávejte přednost čisté kohoutkové vodě. Pomůže vám to víc, než si myslíte!

Související články

Zdroje: botanic.cz, idnes.cz, zena.aktualne.cz