Většina dospělých trpí nekvalitním spánkem

Proč je to zajímavé téma? Až neuvěřitelných 62 % dospělých si stěžuje na (ne)kvalitu spánku. Regenerace během noci je naprosto nezastupitelná. Po nekvalitním spánku je tělesný i mentální výkon následujícího dne znatelně nižší, a pokud jde o chronický problém, musí se špatný spánek nevyhnutelně projevit ve všech aspektech života. Nervozita a netrpělivost, zhoršené motorické i kognitivní schopnosti až spánková deprivace jsou klasickými průvodci nedostatku či špatné kvality nočního odpočinku.

Kvalitní spánek podpořte uklidňující rutinou

Zlepšení spánku i usínání pomůže také večerní rutina. Rozhodně se doporučuje omezit „modré světlo“. Pod tímto pojmem si představte veškeré monitory, displeje a obrazovky technologií, které běžně používáme během dne. Nenechte se rozptylovat a dopřejte si poslední půlhodinku před spánkem klid od veškeré elektroniky. Dejte si sprchu a důkladně vyvětrejte ložnici.

Přírodní lék pro lepší spánek

Pokud máte pocit, že v usínání a celkové odpočatosti máte co zlepšovat, neváhejte. Přírodní lék z himálajské soli a medu rozhodně stojí za vyzkoušení. Pět čajových lžiček medu a jednu lžičku růžové himalájské soli smíchejte a uchovejte nejlépe v uzavíratelné sklenici. Než začnete svoji rutinu před usínáním, dejte si lžičku směsi medu a himalájské soli pod jazyk a nechejte rozpustit.

Spěte klidně díky přírodnímu léku

Směs v těle zvýší produkci serotoninu a zároveň sníží hladinu kortizolu. Oba hormony ovlivňují tělo a jeho fyzické procesy, ale mají i nemalý vliv na naši duševní pohodu. Kortizol bývá označován jako hormon stresu a serotonin naopak hormon štěstí a dobré nálady. Vyzkoušejte přírodní lék z medu a soli a dopřejte si ničím nerušený a hluboký spánek. Třeba to právě pro vás bude ten nejvhodnější způsob.

Zdroje: https://cs.wikipedia.org, https://spoonuniversity.com, https://vitalitis.cz