Spánek v ponožkách podle vědeckých studií celkově prospívá zdraví, a proto byste si ho měli osvojit. Samozřejmě si do postele vezměte ponožky čisté a z příjemného savého materiálu. Stejně tak by neměly mít pevné gumičky, aby vás neškrtily a nedocházelo k útlaku krevního oběhu. Nejlepší je měkký, prodyšný materiál, který nohy bude hřát a zlepší jejich prokrvení. Ideální jsou přírodní vlákna jako kašmír nebo ovčí vlna.

Proč spát v noci v ponožkách se dozvíte v totmo videu:

Zdroj: Youtube

Ponožky regulují tělesnou teplotu

Pokud budete spát v ponožkách, bude to mít pozitivní dopad na regulaci tělesné teploty, což ve výsledku ovlivňuje i optimální fungování mozku.

Lepší usínání a kvalitnější spánek

Dalším bonusem nočního nošení ponožek je i snazší usínání a nepřerušovaný spánek. Díky teplu totiž dochází k rozšíření kožních cév, kterými protéká větší množství krve, teplo se postupně uvolňuje pokožkou a tělo se pak ochlazuje.

Jakmile tělesná teplota klesne, mozek dostává signál, že nastává doba odpočinku.Tělo v tu chvíli začne produkovat spánkový hormon melatonin, díky němuž se budete cítit unavení a ospalí. Lidé v ponožkách usínají dokonce až o 15 minut dříve. A tip navíc? Zahřejte si nohy ještě před tím, než si ponožky natáhnete. Dejte si buď teplou koupel nebo masáž nohou.

Pryč se studenýma nohama

Jestliže patříte k těm, kteří trpí na studená chodidla, ponožky v posteli by pro vás měly být každonočním rituálem. Studené nohy a chladné prsty jsou nepříjemným problémem, který je také rušivým elementem dobrého spánku.

Díky ponožkám lepší sex

Nošení ponožek do postele výrazně zlepšuje sex! Ačkoliv se říká, že ponožky v posteli jsou zabijáci kvalitního sexu a nejde o nic moc atraktivního. Pokud je však budete nosit na spaní, zvýší se šance na dosažení orgasmu až o 30%. Teplo z ponožek totiž zlepšuje cirkulaci krve a prokrvení je během sexu značně důležité.

Příznaky menopauzy jsou mírnější

Spaní v ponožkách ocení i ženy v období klimakteria, které obtěžují prudké návaly horka, a to i během noci. Značně to pak narušuje kvalitní spánek. V tomto případě pomáhají ponožky snížit celkovou tělesnou teplotu a utlumit rozbouřené hormony, které návaly způsobují.

Hýčkejte si chodidla

Využijte ponožky i v péči o chodidla. Pokud vás trápí ztvrdlá a popraskaná kůže na nohách, vždy ji před navlečením ponožek promažte kvalitním hydratačním krémem. Díky tomu bude vaše pokožka jemnější a hladší. Nikdy však nepoužívejte syntetické materiály, v nichž se nohy nepříjemně potí.

Související články

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, www.marianne.cz, www.prozeny.blesk.cz, www.blog.velkykosik.cz, www.homeology.live/cz