Zdroje: www.rehabilitace.info, aktin.cz

Proč se objevují pytle pod očima?

Pytle pod očima jsou častým estetickým problémem, který může být způsoben různými faktory. Některé z možných příčin pytlů pod očima zahrnují stárnutí, únavu, kouření a konzumaci alkoholu, dehydrataci. Pytle pod očima se však mohou objevit také po hormonálních změnách, někteří lidé mají jejich vznik geneticky daný, ale příčinou může být i alergie.

Co může pomoci na pytle pod očima?

Pokud těmito problémy trpíte, můžete zvážit použití krémů nebo sér na oční okolí, pravidelný spánek a zdravou stravu, která obsahuje dostatek tekutin. Další aktivní možností, jak se zbavit pytlů pod očima, ale řady dalších problému ve tváři a na krku nabízí také obličejová jóga.

Zajímá vás, jak procvičovat tvář, abyste se zbavili pytlů pod očima? Podívejte se na toto obsáhlé video, kde autorka nejen ukazuje, ale také skvěle vysvětluje, co dělat:

Zdroj: Youtube

Okolí očí posílí obličejová jóga

Obličejová jóga je technika, která se zaměřuje na cvičení a masáž obličeje, krku a ramen, aby se zlepšila pružnost a elasticita pokožky a svalů. Cílem cvičení je zlepšit krevní oběh, odstranit napětí a zmírnit vrásky.

Některé z běžných cviků obličejové jógy zahrnují stisknutí rtů mezi prsty, přitahování brady k hrdlu, natahování víček a masáž krku a ramen.

Dopřejte pokožce tváře doteky polodrahokamů

Gua sha (gua-ša, česky také kvaša) kámen se obvykle používá na zápěstí, krk, ramena, záda nebo na obličej. Při použití se kámen opatrně tře nebo táhne po povrchu kůže, což může pomoci uvolnit napětí a bolest v těle. Gua sha kámen může být také použit k masírování a uvolnění svalů obličeje a krku při obličejové józe.

Někteří lidé věří, že gua sha kámen má řadu pozitivních účinků na zdraví, včetně zlepšení krevního oběhu, snížení bolesti a napětí, zmírnění únavy a podpory celkového zdraví a pohody.

Tvarované kameny a válečky na tvář jsou také velmi pěkné. Materiály mohou být různé, nicméně nejčastěji se můžete setkat se zeleným a bílým nefritem či jadeitem i růženínem. Černou barvou vás okouzlí obsidián, fialovou a křišťálvoě průsvitnou zase ametyst.

Související články