Zdroje: damskydenik.cz, www.healthline.com

Pěkné ruce nejsou jen lakované nehty

Když mluvíme o rukou, většinou jde o vzhled kůže a nehtů. Nehty vyrůstající z lůžka jsou v podstatě mrtvé a jejich kvalita a pěkný vzhled závisí na zdraví lůžka a dostatek minerálů a vitamínů, ovlivňujících růst a pevnost. Zdraví nehtů tedy pochází spíš zevnitř než z venku. Než se vrhnete na úpravu nehtů a jejich případné lakování, pojistěte si zdravý růst doplňky stravy obsahující skupinu vitamínů B, železo, magnezium, zinek a Omega-3, nebo konzumací potravin jež tyto prvky obsahují.

Proč ruce nevypadají mladě

Suché kůži, záděrkám nebo vyrážkám lze částečně zabránit používáním rukavic nebo mytím nedráždivými glycerinovými mýdly. Nicméně častými příčinami problémů rukou jsou i onemocnění jak o diabetes, lupénka, ekzémy nebo systémový lupus. I na takto postiženou pokožku rukou lze použít triky na omlazení, ale je potřeba postupovat obezřetně, jemně a vyzkoušet ošetření na malé části pokožky. Ujistěte se, že použité přípravky problém nezhorší. V případě těchto onemocnění a jejich projevů, neexistují ani univerzální rady a na každého fungují přípravky trošku jinak a to i pokud jde o farmaceutické přípravky.

Mladistvé ruce byly vždy ozdobou dámy

I naše babičky věděly, jak pečovat o vzhled rukou. Ani studovaným dámám se manuální práce kolem domu nevyhnula. Nechráněné ruce při péči o zahradu trpěly tehdy stejně jako dnes. Vyzkoušejte, jaké abrazivní přípravky k omlazení rukou ženy používaly. Co pomáhalo odstranit suchou kůži a co je osvědčeným přípravkem na zvláčnění?

Parafínová koupel je skutečnou fontánou mládí

Parafínové koupele a zábaly jsou vhodným způsobem, jak omladit ruce. Navíc namáčení v horkém parafínu příjemně prohřeje vaše prsty a klouby. Po dvaceti až třiceti minutách působení budete mít pokožku báječně hladkou a hedvábnou na omak. Možná vás bude zajímat, že parafínové zábaly lze aplikovat i na jiné části těla, ale s tím se raději svěřte do rukou odborníků.

Abrazivní peeling na ruce

  • Domácí peelingy jsou většinou směsí v jejímž základu je cukr nebo sůl. Dejte si pozor na solné peelingy, pokud máte kůži porušenou drobnými trhlinkami nebo záděrkami. Sůl vás bude pálit, ale zároveň vám ranku vydesinfikuje. Při velmi narušené pokožce se ale soli raději vyhněte.
  • Smíchejte jednu lžíci mořské soli s několika kapkami tea tree oleje a dvěma lžicemi kokosového oleje. Směsí jemně masírujte prsty, dlaně i zápěstí nebo lokty. Pomůže vám k hlubší očistě od staré hrubší a suché kůže.
  • Cukrový peeling si připravíte z poloviny hrnku cukru (krystalu nebo krupice), nastrouhané kůry z citronu, lžičkou zázvoru a dvěma lžicemi olivového oleje. Rozemnutím mezi prsty a masáží v okolí kloubů a dlaní se zbavíte drsné a staré pokožky rukou a zároveň ji povzbudíte k regeneraci.

Omlazující zábaly a koupele na ruce

  • Směs žloutku s několika kapkami citronové šťávy a olivového oleje aplikujte na ruce a nechte 15 minut působit. Opláchněte vlažnou vodou a osušte.
  • Špetku jedlé sody, špetku skořice, vlažnou vodu se šťávou z půlky citrónu a několika kapkami grepového oleje si doma přichystáte ideální koupel pro ruce. Pro nechejte ruce v koupeli alespoň deset minut a po uplynutí doby jemně osušte.
  • Zábal k rychlému použití připravíte s pomocí dužniny jednoho pomeranče, lžičky sezamového oleje a špetky feferonky. Ponechejte na rukou po dobu pouhých pěti minut a opláchněte. Všechny zábaly a koupele by měly napomoci podkožnímu prokrvení, změkčení kůže a nabuzení k regeneraci. Vyzkoušejte, který způsob vám bude nejpříjemnější, všechny stojí za to!