Zakoupit můžete dva druhy skořice, cejlonskou nebo čínskou. Cejlonské skořici se říká také pravá, jelikož je to nejkvalitnější skořice, která existuje. Poznáte ji podle výraznější vůně, ale také o podle něco dražší ceny. Naopak čínská skořice je hrubší, tmavší a značně levnější. Pro zdraví je samozřejmě vhodnější ta pravá, do které se v tomto případě vyplatí investovat. Sami budete mile překvapeni, jak vašemu organismu prospívá.

Jaký vliv má skořice na regulaci krevního oběhu, můžete zjistit z videa:

Zdroj: Youtube

Lžička skořice na lačno

Určitě se nemusíte bát, že byste si museli dávat samotnou lžičku skořice každé ráno. Postačí, když si ji přidáte do své snídaně. Skořicí můžete posypat horkou kávu, přidat ji do ovocného smoothie, jogurtu i tvarohu. Pokud snídáte pečivo s čajem, pak pro vás máme skvělý tip, jak skořici do své snídaně ideálně zakomponovat. Stačí ji zalít horkou vodou, přidat lžičku medu a zdravý skořicový čaj je připravený!

Koření plné prospěšných látek

Skořice obsahuje tolik zdraví prospěšných látek, že si ji odteď sami budete dávat pravidelně! Je v ní totiž plno bílkovin, vlákniny, sacharidů, ale také minerálů, jako je vápník, železo, hořčík, fosfor, mangan, draslík, měď, zinek, sodík a selen. Dále v ní najdete vitaminy C, E a K, nenasycené mastné kyseliny, silice a betakaroten, který je obzvlášť skvělý na zrak.

Skořice jako superpotravina pro cukrovkáře

Díky svému složení dokáže skořice snížit hladinu krevního cukru a cholesterolu v krvi. Pravidelnou konzumací si tak i zdravý člověk může zajistit prevenci proti vzniku diabetu a rozvoji srdečních chorob. Pokud si tedy dáte skořici na lačno, snížíte tím množství přijímané glukózy z jídla, což se projeví jako podpoření zažívání.

Lepší nálada i kondice

Každodenní užívání skořice má ještě další skvělou výhodu - celkové posílení obranyschopnosti organismu a kondice. Ochrání vás proto před chřipkou a nachlazením. I proto se skořice velmi často objevuje v receptech pro zimní období.

Podpora hubnutí

Skořice má rovněž pozitivní účinky na náš metabolismus, který zrychluje. Kromě toho organismus zahřívá a mírní chutě na sladké. Pokud se tedy snažíte zhubnout, je ideální zařadit do svého jídelníčku právě toto koření.

Související články

Zdroje: living.iprima.cz, svetzeny.cz, bezhladoveni.cz