Skořice se používá už po tisíciletí

Skořice se získává ze skořicovníků, což jsou stromy rostoucí v tropech. Je to nejen nezaměnitelné koření, ale také vyhledávaný lék na mnohé neduhy. Co lidové léčitelství vyzkoušelo léty praxe, potvrdila nyní i věda.
Také historie skořice je velmi zajímavá. Používali ji už staří Egypťané i Řekové a Alexandr Veliký ji poznal v Indii během svého tažení přes Hindúkuš. Už tehdy byla skořice velmi ceněná, i když její původ nebyl znám. O skořici se vedli boje a obyvatelstvo Cejlonu bylo dlouho utlačováno napřed Portugalci a následně Nizozemci. Skořice byla skvělý obchodní artikl.

Určitě skořici používejte denně, je jedinečná!

Nevýhodu má jen jednu. Tak jako celá řada jiných přírodních látek, i skořice může způsobit alergickou reakci.
Toto výrazně aromatické koření ovlivňuje organismus v mnoha směrech. Účinnou látkou ve skořici je cinnamaldehyd, díky kterému skořice typicky a výrazně voní i chutná. Koření obsahuje velké množství antioxidantů a působí silně protizánětlivě i antibakteriálně.

Jak ovlivní skořicový čaj vaše tělo?

Pozitivně ovlivňuje nejen zdraví srdce, ale také citlivost na insulin a hladinu cukrů v krvi. Vliv má také na metabolismus, cukry i redukci vnitřního tuku. Proto ji rozhodně můžete použít i při hubnutí. Vliv má nejen na tuk v okolí břicha, ale také hýždí a zadečku.
Redukci váhy můžete rozhodně podpořit skořicovým čajem. Je to vhodný doplněk redukční diety, ale nečekejte, že půjdou kila dolů bez toho, aniž byste se snažili také dostatečně hýbat. Nicméně skořicový čaj pomůže i redukovat chutě, a navíc pomůže udržet dobrou náladu a stres z hubnutí minimalizuje.

Kolik skořicového čaje denně vypít?

Skořicový čaj si můžete naordinovat třikrát až čtyřikrát denně. Ráno na lačno a pak se snídaní, obědem i večeří. Dávku rozhodně nezvyšujte. Tři, maximálně čtyři šálky jsou tak akorát. Ani se skořicí se to nesmí přehánět.

Zdroje: https://www.medicalnewstoday.com, https://www.healthline.com, https://cs.wikipedia.org