Zdroje: researchgate.net, en.wikipedia.org, www.youtube.com

Stařeček z Číny aneb master vnitřních umění bojových sportů

Setkali jste se už s učitelem vnitřních umění wu-šu? Mu Jučun (také Mu Yuchun) pochází původně z Číny a momentálně je na evropském turné. Je to muž učený a znalý umění vnitřního wu-šu, které je základním učením zabývající se nejen tělesnou, ale i duševní kondicí a je zásadním prvkem čínských bojových umění.

Učení se opírá o tradiční čínskou medicínu a tisíce let staré učení, které učitel dál předává nejen svým studentům, ale také širší veřejnosti například na svém YouTube kanálu „Zhen Gongfu“ a stránkách školy, kterou založil na Ukrajině. Tam se můžete dočíst mimo jiné o jeho životní cestě, úspěších, ale hlavně učení, které předává dál.

Co radí čínská medicína na problémy se štítnou žlázou?

Podívejte se, jak Mu Jučun popisuje nejen místa a způsob masáže, ale také jak změny střihu oděvů ovlivňují zdraví organismu:

Zdroj: Youtube

Podpora funkce štítné žlázy není jen o akupresuře

Podle Mu Jučuna (i podle vědeckých studií) je možné ovlivnit štítnou žlázu stimulací bodů na těle. Podívejte se na video, kde jsou konkrétní místa dobře patrná. Jde o tři body v okolí kotníků, ale také mnohé dašlí mezi prstními kostmi v přednártní.

Mu Jučun také mluví to tom, jak konkrétní střih oděvů, respektive kalhoty a ponožky, mohou ovlivnit tělesné funkce. Vypichuje, že teplo v těchto určitých partiích, tedy v místě nad kotníkem, ale i pupku, je vhodné udržovat v teple. Krátké ponožky a kalhoty s nízkým pasem považuje za vyloženě nevhodné.

Dále doporučuje konkrétní body a jejich tření nad nártem a na rukou pro podporu léčby při onemocnění hrdla, hlasivek či krku, při otoku mandlí a uzlin během nemoci.

Související články