Přestože možná často slýcháváte, jak je sůl nezdravá, nejde o naprosto jednoznačné tvrzení. Tajemství její moci tkví v její kvalitě a množství. Pokud je tělu dodána v přiměřeném množství, její účinky pro tělo jsou neocenitelné. Zejména pokud používate mořskou sůl. Proč tedy pít slanou vodu hned po ránu? Nejenže se zaktivuje váš metabolismus a podpoří přirozený detox, ale navíc dojde i k pálení tuků!

Chcete se dozvědět podrobnější informace? Podívejte se na video zde:

Zdroj: Youtube

Nový rok je symbolem očisty a nového začátku

Pokud vás netrápí nějaké závažné onemocnění a žijete relativně zdravým životním stylem, vaše tělo se čistí dostatečně samo. Ale přiznejme si, kdo z nás si během vánočních svátku a Silvestra nedopřál všechny ty tradiční dobroty? Jen málokdo. Není tedy od věci tělu po Novém roce trošku odlehčit a dopřát mu řádnou očistu. Začít můžete týdenní zkouškou a poté si rituál se solí a vodou třeba začlenit do života v pravidelných intervalech.

Každé ráno ve sklenici trochu moře

Práte se proč vyměnit ranní pití čaje či kávy za ne zcela chutnou slanou vodu? Pozitivně nabité částice soli se vážou k částicím atomů vody a naopak. Slaný nápoj je zdravý a pro celý organismus nesmírně blahodárný. Mořská sůl totiž obsahuje velké množství cenných látek, které nám prospívají.

Proč je sůl přínosná

Pokud má náš organismus fungovat správně, potřebuje k tomu mimo jiné dostatek minerálních látek. Spolu se stopovými prvky se podílejí na udržování rovnováhy tekutin a výši krevního tlaku. Pozitivně také ovlivňují správnou funkci srdce, svalů a nervů jsou nepostradatelné pro vstřebávání různých látek ve střevě či ledvinách.

Jak si lze pročistit střeva

Rozmíchejte ve větší sklenici teplé vody malou kávovou lžičku jedlé mořské soli a roztok vypijete na lačný žaludek. Tento rituál opakujte každé ráno po dobu 7 dní a poté ji na týden přerušte. Značně tak podpoříte nejen vyplavování škodlivých prvků z celého organismu, ale zároveň tak zvýšíte aktivitu střev, což ocení hlavně jedinci, které sužuje chronická zácpa.

Jak detoxikace probíhá

Kombinace teplé vody s mořskou solí působí díky minerálům jako účinná lymfodrenáž, díky které se váš organismus vyčistí zevnitř. Toxinů se budete zbavovat postupně a přirozeným způsobem. A protože se jedná i antibakteriální proces, dojde i k likvidaci mnoha nevhodných mikroskopických organismů z celé trávicí soustavy.

Je očista mořskou solí bezpečná?

Detoxikace a očista od těžkých kovů pomocí slané vody je bezpečná. Pokud však trpíte nějakými zažívacími problémy nebo vysokým krevním tlakem, měli byste se před detoxikační kúrou slanou vodou poradit se svým lékařem.

Zdroje: healthline.com, www.thejoint.com, www.vitalitis.cz, www.dancingrainbow.org