Proč mají Japonky dokonalé tělo?

Zdá se vám při každém pohledu na Japonky podezřelé, jak perfektně vypadá jejich tělo i ve vyšším věku? Je to logické! Jejich životní styl, způsob stravování, konzumované potraviny a přístup k aktivnímu životu jsou oproti tomu našemu evropskému značně rozdílné.

Mají však ještě jednu chytrou fintu, říká se jí japonský systém hubnutí. V principu je velice jednoduchý, protože nemusíte dělat nic jiného, jen ležet na ručníku! A bonus navíc? Nejenže se zbavíte jednodušeji nadbytečných kil, ale ještě si srovnáte záda. Zkuste to také!

Chcete se dozvědět o japonské metodě hubnutí ručníkem více? Podívejte na následné video:

Zdroj: Youtube

Japonská metoda hubnutí

Tato metoda získala díky svým účinkům veliký ohlas po celém světě. Dokonce ji s oblibou využívají nejen lidé zdraví, ale i hendikepovaní. Nejsou výjimkou lidé na invalidních vozících, ani někteří s poškozením mozku. Tato dieta se totiž neodrazí jen na ztrátě kil, ale vede i k lepšímu držení těla.

Japonský lékař Fukutsudzi

Tento lékař a vědec se rozhodl zjistit, jak ovlivňuje ženský organismus hmotnost. Inspirovala ho k tomu jeho manželka - důsledně cvičila, držela diety a kilogramy se nehýbaly, naopak i nějaké přibyly. Ve výsledku vynalezl metodu, která je již prověřená a dokonale funguje. A jeho žena mu blahořečila, protože nejenže zhubla, ale ještě si příjemně poležela.

V čem tato metoda spočívá

Jediné, co budete potřebovat, je větší ručník, který srolujete a napevno přetáhnete gumičkou nebo převážete stužkou či provázkem. Pak už jen stačí si každý den na 5 minut lehnout na podlahu na srolovaný ručník, který bude podložený na určitém místě těla. Organismus se vám díky tomu začne rychleji pročišťovat.

Jak zaujmout správnou pozici

Srolovaný ručník si vsuňte pod bedra a takto lehce prohnutí ležte alespoň 5 minut každý den. Je důležité mít ve správné poloze i končetiny - nohy nechte uvolněné v šířce vašich ramen, palce chodidel by se měly vzájemně lehce dotýkat. Paty by měly být od sebe vzdálené zhruba 20 až 25 cm. Ruce natáhněte za hlavu, otočte je dlaněmi dolů a propojte malíčky.

Uvolněte tělo i mysl

Protože se nejedná o nijak komplikovanou pozici, zvládne ji téměř každý. Důležité je v ní vydržet a dát si naprostý relax. Pravidelně dýchejte, s každým výdechem uvolňujte své tělo a postupně vypínejte i mysl. Neměli byste cítit žádné zbytečné napětí.

Vstávejte pomalu

Po ukončení hubnoucího „cviku“ buďte opatrní při vstávání. Tělo se potřebuje dostat z této polohy do té běžné postupně. Takže pomalu a pozvolna, nejlépe přes bok.

Výsledný efekt

Tento způsob snižování váhy zabezpečuje rovnoměrné rozložení tuku a zároveň i nápravu páteře. Ve chvíli, kdy zvládnete výše uvedenou pětiminutovku, můžete dobu prodloužit na 7 minut. Již za měsíc můžete porovnat, jak se budete cítit oproti předešlé době a jistě zaznamenáte i rychlejší úbytek kilogramů.

Související články

Zdroje: www.prosvet.cz, www.nejcviceni.cz, www.prirodajelek.cz