Zdroje: www.abicko.cz, cs.wikipedia.org

Jak ryché máte myšlení?

Umíte zareagovat rychle, anebo nemáte se správnou odpovědí problém, ale chvilku vám to zabere? Také rychlost zpracování informací mozkem lze měřit a pomoci vám v tom mohou i různé typy testů.

Vyzkoušejte rychlost svého mozku a pět cviků v tomto videopříspěvku z TopTrending CZ:

Zdroj: Youtube

Jak se měří rychlost mozku?

Měření rychlosti mozku je obvykle prováděno prostřednictvím neuropsychologických testů, které mohou měřit různé aspekty kognitivních funkcí, včetně rychlosti zpracování informací. Některé z těchto testů mohou měřit, jak rychle dokážete reagovat na vizuální nebo zvukové stimuly, jak rychle dokážete reagovat na změny v úkolu nebo jak rychle dokážete přepínat mezi různými úkoly.

Tyto testy jsou obvykle prováděny v rámci neuropsychologického vyšetření a jsou interpretovány odborníky, jako jsou psychologové, neuropsychologové a neurologové. Měří se rychlost reakce a zpracování informací v milisekundách. Výsledky a porovnání s průměrnými rychlostmi mohou profesionálům přiblížit kondici vašeho mozku, včetně rychlosti a efektivity kognitivních funkcí.

Málo známé kognitivní schopnosti

A k čemu nám jsou zmiňované kognitivní schopnosti? Nejčastěji se o nich mluví při jejich ztrátě, například v souvislosti s Alzheimerovou chorobou. Kognitivní schopnosti ovlivňují naše myšlení, učení a porozumění, čímž dál napomáhají v rozhodování a řešení problémů, s nimiž se každodenně setkáváme. Je to naše obecné porozumění světu, činnostem a souvislostem, bez kterých bychom tápali při zcela běžných činnostech. Nejde tedy jen o paměť, ale i o schopnost uvědomovat si a pracovat s podněty.

Související články